ΑΕΚ: Ούτε να ακούσει ο Σιμάνσκι για άλλες ομάδες * Ολυμπιακός: Στο Διαιτητικό κατά της Super League για… * «Αποχωρεί από τον ΑΠΟΕΛ, πάει στον ΟΦΗ ο Βούρος» * Επέστρεψε στις προπονήσεις του Άρη ο Έμαν

Ενδιαφέρον από άλλους συλλόγους προκύπτει για τον Σιμάνσκι, ο οποίος ωστόσο δεν μπαίνει καν σε διαδικασία να συζητήσει με την Αχμάτ για άλλο σύλλογο και ενημερώνει ότι συνεχίζει μόνο στην ΑΕΚ.

Οι συζητήσεις με την Αχμάτ Γκρόζνι, τις οποίες αποκάλυψε το Sport24.gr, για την αγορά του Νταμιάν Σιμάνσκι, βρίσκονται στην κορύφωσή τους. Η ρωσική πλευρά παρουσιάζεται αρκούντως διαλλακτική, αποδέχεται τη δυσκολία των καιρών και έχει ενημερώσει αυτή της Ένωσης ότι αποδέχεται την πώληση του ποδοσφαιριστή με ένα νέο deal και την καταβολή των χρημάτων σε δόσεις.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες μας, η Αχμάτ έχει αντιπροτείνει στην ΑΕΚ, μέσω των εκπροσώπων του Σιμάνσκι, την καταβολή 1,2 εκατ. ευρώ σε δύο δόσεις των 600.000 ευρώ. Στην Ενωση κάνουν μια επιπλέον προσπάθεια για μεγαλύτερο “ψαλίδι” στο ποσό ή περισσότερη άνεση αποπληρωμής (δηλαδή πιο πολλές δόσεις) και οι δύο πλευρές είναι κοντά στην οριστικοποίηση του νέου deal.

Θα μπορούσαν ασφαλώς τα πράγματα να είναι πιο περίπλοκα και δύσκολα για την Ένωση, αν ο ποδοσφαιριστής δεν ήταν σύμμαχος και μάλιστα απόλυτα πιστός σε αυτή την προσπάθεια! Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το Sport24.gr, η ρωσική ομάδα ισχυρίζεται ότι της έχουν κατατεθεί κι άλλες προτάσεις για τον Πολωνό μέσο, στις οποίες θα μπορούσε να «πατήσει» και να πιέσει την ΑΕΚ για να δώσει όλο το ποσό που αρχικά είχε συμφωνηθεί, δηλαδή 1,2 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο ο Σιμάνσκι, επιμένει και λέει “μόνο ΑΕΚ”, καθώς σε αυτήν βρήκε το περιβάλλον που έψαχνε και την προσοχή που ζητούσε να του δώσουν ώστε να προσφέρει αυτά που μπορεί και ανεβάσει το επίπεδό του. Δεν θα ήθελε να ρισκάρει το οτιδήποτε και ειδικότερα την ποδοσφαιρική ασφάλεια που βρήκε στην Ένωση, για να ικανοποιήσει τις (πιθανές) ορέξεις των Ρώσων για περισσότερα χρήματα.

Ο Σιμάνσκι δεν μπήκε καν στη διαδικασία να ακούσει ποιοι είναι οι σύλλογοι που ενδιαφέρονται, ούτε να ασχοληθεί με το αν αυτό είναι αλήθεια ή θα μπορούσε να αποτελεί από μεριάς τους παιχνίδι τακτικής. Αν ένιωθε και σκεφτόταν αλλιώς, ενδεχομένως να έμπαιναν σημαντικά εμπόδια στην επίτευξη ενός νέου deal. Τώρα αυτό αποκλείεται να συμβεί.

Να σημειώσουμε ότι οι αποδοχές του Πολωνού μέσου για το τετραετές συμβόλαιο που ήδη έχει συνάψει με την Ένωση θα είναι κλιμακωτές, Προβλέπονται συνολικά για εκείνον (σε ορίζοντα τεσσάρων ετών), σχεδόν 1,8 εκατομμύρια ευρώ. Από 400.000 ευρώ τον πρώτο και δεύτερο χρόνο, 450.000 ευρώ τον τρίτο και 500.000 ευρώ για το τέταρτο έτος της συμφωνίας.

 

Ολυμπιακός: Στο Διαιτητικό κατά της Super League για τις υποθέσεις ΠΑΟΚ και Ξάνθης

Δεν είχε περάσει από το Δ.Σ. της Super League η καταγγελία του Ολυμπιακού κατά του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης και οι Πειραιώτες προσέφυγαν στο Διαιτητικό Δικαστήριο κατά της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος.

Στο Διοικητικό Συμβούλιο της Super League που είχε διεξαχθεί στις 25 Φεβρουαρίου, επρόκειτο να συζητηθεί η καταγγελία του Ολυμπιακού κατά του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης, που είχαν κάνει προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια, για ακύρωση του πορίσματος της ΕΕΑ. Το αίτημα αυτό των “ερυθρόλευκων” είχε απορριφθεί και οι Πειραιώτες προσέφυγαν στο Διαιτητικό Δικαστήριο κατά της διοργανώτριας αρχής, με την υπόθεση να εξετάζεται στις 4 Ιουνίου, όπως ανακοινώθηκε από την ΕΠΟ.

Ο Ολυμπιακός είχε ζητήσει την αποβολή των ομάδων από το πρωτάθλημα, μέχρι να αποσύρουν οι δύο ΠΑΕ τις προσφυγές τους από τα πολιτικά δικαστήρια. Η καταγγελία είχε βασιστεί στο άρθρο 35 του ΚΑΠ, που απαγορεύει την προσφυγή στα πολιτικά ή διοικητικά δικαστήρια και μάλιστα προβλέπει εκτός από πρόστιμο και την αποβολή από το πρωτάθλημα για όσο διάστημα διαρκεί.

Οι ΑΕΚ, Ατρόμητος και ΟΦΗ πρότειναν να παραπεμφθεί η υπόθεση στο Διαιτητικό Δικαστήριο, ενώ υπέρ της απόρριψης τάχθηκαν οι ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός, Ξάνθη, Βόλος και Παναιτωλικός. Ο Αστέρας απείχε από την ψηφοφορία, η Λαμία απουσίαζε, ενώ λευκό ψήφισε η ΕΠΟ. Υπέρ, εκτός από τον Ολυμπιακό, τάχθηκαν οι Πανιώνιος, ΑΕΛ και Άρης.

Επίσης, θα εκδικαστούν και οι πρόσθετες παρεμβάσεις του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης ενώ προσφυγή στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ κατέθεσε η Ξάνθη κατά της απόφασης για επικύρωση της βαθμολογίας για τις θέσεις 7-14.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 04.06.2020 ΏΡΑ: 16.00

1. Προσφυγή -αίτηση διαιτητικής επίλυσης διαφοράς της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ κατά του Συνεταιρισμού Περιορισμένης Ευθύνης με την επωνυμία «ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚ ΕΝΑ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ» (SUPERLEAGUE), για την ακύρωση «της από 25/02/2020 απόφασης του Διοικητικού της Συμβουλίου (ΔΣ/SL) αναφορικά με την απόρριψη α) της υπ΄αριθ.πρωτ.SL:1412/17.02.2020 καταγγελίας κατά της ΠΑΕ ΞΑΝΘΗ ενώπιον του ΔΣ/ SL,και β) της υπ΄αριθ. πρωτ, ΠΕ/ SL1:1413/17.02.2020 καταγγελίας κατά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ενώπιον του ΔΣ/ SL,(αριθ. πρωτ. ΠΑΕ:911/17.02.2020 ), για παραβίαση του άρθρου 35 του ΚΑΠ («Επίλυση Αθλητικών Διαφορών»)

2. Πρόσθετη παρέμβαση της ΠΑΕ ΑΟ ΞΑΝΘΗ υπέρ 1) του Συνεταιρισμού Περιορισμένης Ευθύνης με την επωνυμία «ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΕΝΑ-ΕΛΛΑΔΑ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ» 2) της από 25/02/2020 απόφασης του ΔΣ της «ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚ ΕΝΑ ΕΛΛΑΔΑ» με την οποία απορρίφθηκε η υπ άρ. πρωτ.ΣΛ 1412/17-02-2020 καταγγελία κατά του ΑΟ ΞΑΝΘΗ ΠΑΕ ενώπιον του Διοικητικού Συμβουλίου της «ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚ ΕΝΑ ΕΛΛΑΔΑ» για παραβίαση του άρθρου 35 του ΚΑΠ («Επίλυση Αθλητικών Διαφορών») και κατά της ποδοσφαιρικής ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία « ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ»

3. Πρόσθετη παρέμβαση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ υπέρ 1) του αστικού συνεταιρισμού περιορισμένης ευθύνης με την επωνυμία «ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚ ΕΝΑ-ΕΛΛΑΔΑ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ» 2) της από 26/02/2020 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου(Δ.Σ./SL) αναφορικά με την απόρριψη α) της με αριθμ. πρωτ. SL 1412/17-02-2020 καταγγελίας της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ κατά της ΠΑΕ ΑΟ ΞΑΝΘΗ ενώπιον του Δ.Σ./SL και β) της με αριθμ. πρωτ. SL1413/17.02.2020 καταγγελίας της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ κατά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ενώπιον του Δ.Σ./SL και κατά της ποδοσφαιρικής ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία « ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ»

 

«Αποχωρεί από τον ΑΠΟΕΛ και πάει στον ΟΦΗ ο Βούρος»

Βούρος

Τον δρόμο της επιστροφής αναμένεται να πάρει στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου ο Πραξιτέλης Βούρος, καθώς όπως ενημέρωσε τους ανθρώπους του ΑΠΟΕΛ, επιθυμεί για προσωπικούς λόγους να γυρίσει στην Ελλάδα.

Ο 25χρονος αμυντικός μιλώντας στους ανθρώπους της κυπριακής ομάδας εξέφρασε την επιθυμία του να επιστρέψει στην Ελλάδα και μάλιστα σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν τα σχετικά ρεπορτάζ στην Κύπρο, βρίσκεται πολύ κοντά στη μεταγραφή του στον ΟΦΗ.

Οι δύο πλευρές βρίσκονται σε συζητήσεις, αλλά το θέμα που προκύπτει είναι τι θα συμβεί με το συμβόλαιο του Βούρου με τον ΑΠΟΕΛ, το οποίο λήγει το καλοκαίρι του 2022. Το πιο πιθανό σενάριο είναι ο 25χρονος αμυντικός να δοθεί ως δανεικός στον ΟΦΗ, αλλά δεν αποκλείεται να μείνει ελεύθερος από την κυπριακή ομάδα, χαρίζοντας τον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Βούρος είχε απασχολήσει τον ΟΦΗ και τον περασμένο Γενάρη, καθώς πρόκειται για έναν παίκτη που έχει παραστάσεις από μεγάλες διοργανώσεις και μπορεί να ανεβάσει επίπεδο την άμυνα της κρητικής ομάδας.

 

Επέστρεψε στις προπονήσεις του Άρη ο Έμαν

Έμαν

Οι παίκτες του Άρη επέστρεψαν σήμερα στις προπονήσεις μετά το ρεπό που τους έδωσε ο Μίκαελ Ένινγκ. Ο Φάμπιαν Έμαν ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού που τον ταλαιπωρούσε και συμμετείχε στο πρόγραμμα εκγύμνασης χωρίς να αισθανθεί ενοχλήσεις.

Αναλυτικά η ενημέρωση της ΠΑΕ Άρης:

«Επιστροφή στις προπονήσεις, μετά το ρεπό του Σαββατοκύριακου, για τους ποδοσφαιριστές του ΑΡΗ.

Στη σημερινή πρωινή προπόνηση, που ήταν επανένταξης και έγινε στις εγκαταστάσεις του Δασυγένειου Αθλητικού Κέντρου, συμμετείχε και ο Φάμπιαν Έμαν.

Οι ποδοσφαιριστές της ομάδας μας αύριο, Τρίτη, θα προπονηθούν και πάλι το πρωί στο «Δασυγένειο», ενώ θα περάσουν εκ νέου από εργομετρικά τεστ».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*