ΑΕΚ: Η “Αγιά Σοφιά” και το μεγάλο κόλπο της ονοματοδοσίας * Έντονη σύσταση της UEFA και στην ΕΠΟ για την ολοκλήρωση της σεζόν * Βρήκαν αντι-Λάζαρο. Έγιναν οι πρώτες επαφές. Μεταγραφή με… ψίχουλα. Ρώτησαν τον Μαρτίνς;

Το έργο της “Αγιά Σοφιάς” θα αλλάξει τη ζωή, την καθημερινότητα αλλά και την ισχύ της ΑΕΚ. Όχι μόνο αγωνιστικά καθώς το χρήμα θα “χορέψει” γύρω της, με μεγάλο χαρτί την ονοματοδοσία. Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ.

Δεν είναι μακριά η ημέρα που η ΑΕΚ θα εισέλθει σε διαδικασία βαθιάς συζήτησης για την πιο προσοδοφόρα χορηγία του γηπέδου.

Το όνομα “Αγιά Σοφιά” θα είναι αυτό που θα ταξιδεύει για πάντα μαζί με την ποδοσφαιρική έδρα της Ένωσης, όσο αυτή θα υπάρχει στο βάθος των δεκαετιών. Ωστόσο δίπλα του θα προστεθεί ακόμα ένα, αυτό της εμπορικής ουσίας η οποία είναι υψίστης σημασίας για την ομάδα και την οικονομική εκτόξευσή της.

Όπως άλλα σπουδαία ευρωπαϊκά γήπεδα, έτσι και αυτό της ΑΕΚ αναμένεται να συμπορευτεί για κάμποσα έτη με την πλειοδότρια εταιρεία, αυτή που θα κερδίσει τη μάχη για να προσθέσει τη φίρμα της στο νέο γήπεδο.

Συνήθως αυτές οι συμφωνίες είναι πολυετείς, κάποιες ξεπερνούν τη δεκαετία, άλλες έχουν ορίζοντα περισσότερες από μία. Τα πάντα θα εξαρτηθούν πρωτίστως από το χρήμα και δευτερευόντως από την εμπιστοσύνη που η ΑΕΚ θα νιώσει ότι βρίσκει στις προτάσεις που θα κατατεθούν στο τραπέζι.

Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες εταιρείες-κολοσσοί και αυθεντίες στους τομείς δραστηριοποίησής του, έχουν μπει σε διαδικασία έρευνας προκειμένου να συνδέσουν τη φήμη, την ισχύ και τη διαχρονικότητά τους με την αγωνιστική παρουσία των κιτρινόμαυρων σε βάθος δεκαετίας.

Σε επίπεδο συζητήσεων δεν υπάρχει ακριβής πληροφόρηση για το εάν και κατά πόσο υφίσταται κάτι προχωρημένο. Θα ήταν λάθος και άστοχο αν υπαινισσόμασταν ότι υπάρχει κάτι που γνωρίζουμε ότι έχει μπει σε ράγες συμφωνίας.

ΤΟ ΥΠΑΡΚΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΕ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΟΛΟΣΣΟΥΣ

Το ενδιαφέρον γι αυτό το σπουδαίο έργο αθλητισμού και πολιτισμού (ας μην ξεχνάμε την επιπλέον εμπορική δυναμική που θα προσδίδουν στο γήπεδο το μουσείο της ΑΕΚ αλλά ειδικότερα εκείνο του προσφυγικού ελληνισμού, ένας σπουδαίος και ξεχωριστός πόλος έλξης ανθρώπων, σπάνιας συλλογής και ανεπανάλληπτο μνημείο των αλησμόνητων πατρίδων, ο οποίος δεν σχετίζεται με την ομάδα και θα αποτελεί διεθνές σημείο τουριστικού ενδιαφέροντος) είναι δεδομένο, διαπιστωμένο και εκπεφρασμένο από πανίσχυρες οικονομικά εταιρείες.

Στην τελική ευθεία για την κατασκευή του γηπέδου της, η Ένωση θα ανοίξει και τον κύκλο των καθοριστικών συζητήσεων και διαπραγματεύσεων. Άλλωστε σε εταιρικό επίπεδο, οι άνθρωποι που τρέχουν το “project Αγιά Σοφιά” και την ΠΑΕ, έχουν ήδη συνάψει συνεργασίες με τέτοιου μεγέθους οικονομικές δυνάμεις, ή έχουν ξεκινήσει επαφές με αντίστοιχες για θέματα που αφορούν στο γήπεδο.

Ας μην ξεχνάμε ότι στο Λονδίνο είχε γίνει επαφή για το “πάντρεμα” με την κορυφαία εταιρία στην Ευρώπη ενεργειακής διαχείρισης και μηχανολογικού εξοπλισμού μεγάλων κατασκευών, η οποία ανέλαβε όλη τη λειτουργία του νέου εντυπωσιακού γηπέδου της Τότεναμ στον Λονδίνο. Η Shneider Electric συγκαταλέγεται στους παγκόσμιους Κολοσσούς στον τομέα της ενεργειακής διαχείρισης και των μηχανολογικών εξοπλισμών και έχει γίνει συζήτηση για να «τρέξει» την Αγιά Σοφιά στο συγκεκριμένο κομμάτι.

Αποδεικτικά του ενδιαφέροντος, είναι επίσης όλα όσα είχε δηλώσει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας LG, Άρης Κουτελός, στο πλαίσιο της επισημοποίησης συνέχισης συνεργασίας των δύο πλευρών, σε χορηγικό επίπεδο. Αποκάλυψε τότε ότι έχουν ήδη υπάρξει συζητήσεις για το ενδεχόμενο συνεργασίας των δύο πλευρών με φόντο το νέο γήπεδο της Ένωσης. Είναι πιθανό δε, λόγω της υφιστάμενης χορηγικής συνεργασίας, η LG ίσως να έχει προβάδισμα στις όποιες συζητήσεις προκύψουν μελλοντικά για το θέμα της ονοματοδοσίας.

 

Έντονη σύσταση της UEFA και στην ΕΠΟ για την ολοκλήρωση της σεζόν

Έντονη σύσταση της UEFA και στην ΕΠΟ για την ολοκλήρωση της σεζόν

Τι συζητήθηκε στην τηλεδιάσκεψη της UEFA με τις 55 Εθνικές Ομοσπονδίες, μεταξύ των οποίων φυσικά και η ΕΠΟ.

Την Τρίτη (21/4) έλαβε χώρα τηλεδιάσκεψη μεταξύ της UEFA και των 55 Εθνικών Ομοσπονδιών με θέμα την επόμενη μέρα για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο λόγω του κορονοϊού. Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό η UEFA ζήτησε επιστροφή στα γήπεδα ώστε να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα και τα κύπελλα και να ακολουθήσει στη συνέχεια η ολοκλήρωση του Champions και του Europa League. Πλέον αναμένεται και η τηλεδιάσκεψη της Πέμπτης (23/4) στην εκτελεστική επιτροπή της UEFA όπου και θα προκύψουν με πιο συγκεκριμένο τρόπο οι συνολικές αποφάσεις.

Στη σημερινή τηλεδιάσκεψη ήταν φυσικά παρούσα και η ΕΠΟ, στην οποία επίσης έγινε έντονη σύσταση από την UEFA για ολοκλήρωση του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου. Μάλιστα, όπως τονίστηκε σε όλες τις Ομοσπονδίες από την UEFA, σε περίπτωση που κάποιο πρωτάθλημα δεν ολοκληρωθεί, τότε θα εξεταστούν ορισμένες ιδιαίτερες περιπτώσεις όταν εκπονηθούν οι κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με τη συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Γενικότερα στην τηλεδιάσκεψη παρουσιάστηκε ένα πλήθος επιλογών σχετικά με το αγωνιστικό πρόγραμμα, τόσο όσον αφορά τους αγώνες σε επίπεδο εθνικών ομάδων, όσο και τους αγώνες σε επίπεδο διασυλλογικών διοργανώσεων, ενώ συζητήθηκε επίσης το θέμα της χρηματοδότησης των Εθνικών Ομοσπονδιών μέσω του προγράμματος  UEFA HatTrick, με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία να επαναλαμβάνει τη δέσμευσή της για την υλοποίηση των καταβολών προς τις Ομοσπονδίες-μέλη όπως αυτές είχαν προγραμματιστεί.

 

Βρήκαν αντι-Λάζαρο – Έγιναν οι πρώτες επαφές – Μεταγραφή με… ψίχουλα – Ρώτησαν τον Μαρτίνς;

Βρήκαν αντι-Λάζαρο - Έγιναν οι πρώτες επαφές - Μεταγραφή με... ψίχουλα - Ρώτησαν τον Μαρτίνς;

Τι, πως, πότε, που. Οι Ελβετοί ήταν απρόσμενα για μεταγραφικό σενάριο, αλλά ταιριαστά της ιδιοσυγκρασίας τους, ακριβείς, τονίζοντας πως ο Μπούα έχει δεχτεί προσφορά για τριετές συμβόλαιο έναντι 570.000 ευρώ ετησίως. Κατ’ αρχάς, ως πρώτη παρατήρηση, ποσό και πρόταση που ταιριάζει με το πλαίσιο των κινήσεων του Ολυμπιακού.

Ψαχτήκαμε για τα όσα έχουν μεταφερθεί στην Ελλάδα αναφορικά με τον Ελβετό. Πρόταση από τον Ολυμπιακό δεν έχει δεχτεί. Βρίσκεται όμως σε ανοιχτή γραμμή με ατζέντη, ο οποίος (του) συστήθηκε ως διαμεσολαβητής εκ μέρους των «ερυθρόλευκων», οι οποίοι με τη σειρά τους δεν έχουν (σε καμία περίπτωση) «κάψει» την περίπτωση του Ελβετού.

Ας κρατήσουμε πάντως ως αντίβαρο (και πιθανότατα ως ενδεικτικό για το που ακριβώς βρίσκεται η κατάσταση) ότι ο Πέδρο Μαρτίνς δεν είναι ενήμερος για την περίπτωση του Μπούα. Όπως και να ‘χει πάντως, η εμπλοκή του Ολυμπιακού συνιστά αν μη τι άλλο επαρκές επικοινωνιακό «όπλο» στη φαρέτρα ενός ποδοσφαιριστή ο οποίος βρίσκεται σε αναζήτηση νέου συμβολαίου.

Στη Βασιλεία δεν πρόκειται να ανανεώσει, αφού οι απερχόμενοι (όπως όλα δείχνουν) πρωταθλητές Ελβετίας έχουν μπει σε διαδικασία μεγάλων μειώσεων και ξεκαθαρίσματος στο ρόστερ τους και ο Μπούα (που έτσι κι αλλιώς ποτέ δεν λογίστηκε βασικός και αναντικατάστατος) δεν αποτελεί προτεραιότητα για να τον κρατήσουν στο ρόστερ.

Εύλογα λοιπόν ψάχνεται, οπότε απολύτως αναμενόμενο ήταν από την στιγμή που μπλέχτηκε (γιατί προφανώς και έχει μπλεχτεί) ο Ολυμπιακός να το «αξιοποιήσει», όπως έκανε κοινοποιώντας το ενδιαφέρον των Μπεσίκτας, Νυρεμβέργη.

Και κάτι ακόμη που αφορά τον Ολυμπιακό. Ο Μπούα (αν και εφόσον στον Πειραιά αποφασίσουν να προχωρήσουν την περίπτωση του), δεν προορίζεται για «αντί-Ποντένσε», αλλά για «αντί-Λάζαρος», μια έξτρα δηλαδή λύση για τα άκρα της μεσαίας γραμμής…