«Αδιανόητο αυτό που έγινε» στη Νέα Αγχίαλο, λέει επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ (βίντεο) — Έφη Αχτσιόγλου: Η ΝΔ κάνει επικοινωνιακή διαχείριση της καταστροφής

«Έπρεπε να είχε αποψιλωθεί όλη η περιοχή» τόνισε ο Γεώργιος Καμπάς

Για τη φωτιά στη Νέα Αγχίαλο μίλησε το πρωί του Σαββάτου 29/7 στο Open ο επίτιμος αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Γεώργιος Καμπάς, χαρακτηρίζοντας «αδιανόητο» το ότι μπήκε η πυρκαγιά στο στρατόπεδο, με αποτέλεσμα την έκρηξη στην αποθήκη πυρομαχικών.

Ο ίδιος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Αδιανόητο αυτό που έγινε. Το ξεκαθαρίζω. Θεωρώ ότι να φτάσει η φωτιά να μπει μέσα σε στρατόπεδο με πυρομαχικά, θα έπρεπε να είναι ξυρισμένο το έδαφος, να μπει η φωτιά μέσα στην αποθήκη είναι αδιανόητο».

Παράλληλα σημείωσε:«Είναι τελείως λάθος η λογική που αφέθηκε αυτό το πράγμα. Είτε του αεροδρομίου είτε των προϊσταμένων της Πτέρυγας που θα όφειλαν με διαταγές με ελέγχους. Φαίνεται μια αλυσίδα ευθυνών που ξεκινά από αυτόν που έχει την άμεση διοίκηση. Η απαλλαγή του είναι καθαρά δικονομική».

Ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ, τόνισε, δε, ότι η ΕΔΕ έπρεπε να διαταχθεί από το ανώτατο επίπεδο:

«Για την ΕΔΕ, εγώ πιστεύω ότι θα έπρεπε να διαταχθεί από το ανώτατο επίπεδο του υπουργείου, για να τους συμπεριλάβει όλους μέσα. Βλέπω δέντρα πολύ κοντά στις αποθήκες. Άπαξ και έχεις αποφασίσει ότι εκεί έχεις αποθήκες δεν μπορεί να έχεις δέντρα πάρα πολύ κοντά. Βλέπω χόρτα, θάμνους. Δεν μπορεί να υπάρχουν τέτοια πράγματα. Έπρεπε να αποψιλωθεί όλη η περιοχή.

Υπάρχει κι άλλη λύση. Η τύπου Igloo αποθήκες, μέσα και έξω από το έδαφος που και βόμβες αεροπλάνων να πέσουν πάνω τους, δεν ανατινάζονται. Το ότι δεν έχουμε ανθρώπινες ζωές χαμένες, ή καταστροφή σοβαρών υποδομών…

Θα πρέπει να εξεταστούν οι ευθύνες, είναι πάρα πολύ σοβαρό το θέμα και προσβάλλει την αεροπορία μας. Πρέπει να βρεθούν οι ευθύνες».

 

Έφη Αχτσιόγλου: Η ΝΔ κάνει επικοινωνιακή διαχείριση της καταστροφήςΑχτσιόγλου: Η ΝΔ δεν βάζει όριο στον κατήφορο και στη μετεμφυλιακή  προπαγάνδα της - ΤΑ ΝΕΑ

«Η κυβέρνηση δεν είχε καμία πολιτική πρόληψης και δασοπροστασίας. Ο κρατικός μηχανισμός ήταν ανέτοιμος, ανεπαρκής και πιάστηκε στον ύπνο για ένα φαινόμενο που εν πολλοίς ήταν προδιαγεγραμμένο, για μία σχεδόν προαναγγελθείσα καταστροφή», δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου στον τ/σ “CENTER TV” της Καβάλας

«Η κυβέρνηση δεν είχε καμία πολιτική πρόληψης και δασοπροστασίας. Ο κρατικός μηχανισμός ήταν ανέτοιμος, ανεπαρκής και πιάστηκε στον ύπνο για ένα φαινόμενο που εν πολλοίς ήταν προδιαγεγραμμένο, για μία σχεδόν προαναγγελθείσα καταστροφή», δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου στον τ/σ “CENTER TV” της Καβάλας.

«Η ΝΔ σε όλα τα μεγάλα ζητήματα κάνει μία διαχείριση επικοινωνιακού τύπου. Έχουμε ένα θλιβερό αποτέλεσμα για τη χώρα -χάθηκαν ανθρώπινες ζωές, κάηκαν εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα και χιλιάδες ζώα-, όφειλαν τα πράγματα να ήταν αλλιώς. Περάσαμε μία τετραετία με κυβέρνηση ΝΔ και βρισκόμαστε με 3.000 κενά σε πυροσβέστες. Γιατί; Δεν υπήρχε πλήρης δημοσιονομική χαλαρότητα; Δεν δαπανήθηκαν 60 δισ.; Γιατί δεν έγιναν προσλήψεις πυροσβεστών; Γιατί δεν υπήρξαν μέτρα πρόληψης και δασοπροστασίας;», σημείωσε.

Για την εκλογή ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και τη δική της υποψηφιότητα υπογράμμισε πως «αυτή τη στιγμή είναι ανάγκη να υπάρξει ανασύνταξη του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., να δυναμώσει, να αποκτήσει άμεσα ισχυρή παρουσία, να ασκήσει δημιουργική αντιπολίτευση στο σήμερα για να επανέλθει σύντομα σε κυβερνητική τροχιά».

Η κ. Αχτσιόγλου τόνισε ότι «εκφράζω ένα διαφορετικό μοντέλο ηγεσίας και αυτό αποτυπώνεται σε δύο ζητήματα:

– Το ένα αφορά το περιεχόμενο της πολιτικής, το πώς δηλαδή μπορεί ένα κόμμα πυλώνας του προοδευτικού χώρου να εκφράσει συγκεκριμένες πολιτικές που θα δίνουν προοπτική στους πολίτες τους οποίους θέλει να εκπροσωπεί, τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες, τους αγρότες, τη νεολαία. Γιατί μία συζήτηση περί “ταμπέλας” ουδόλως απαντάει στο ζήτημα και πολλές φορές δημιουργεί σύγχυση.

– Το δεύτερο είναι οι αλλαγές που πρέπει να γίνουν στον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., ο οποίος πρέπει πρώτα απ’ όλα να αποκτήσει δεσμούς στους φορείς εκπροσώπησης, στα συνδικάτα, στην αυτοδιοίκηση, στα επαγγελματικά επιμελητήρια. Επίσης, πρέπει να γίνει ένα κόμμα με αυστηρούς κανόνες που θα τηρούνται από όλους και το οποίο θα αξιοποιεί την επιστημονική και τεχνική γνώση που είναι αναγκαία για να έχουν βάθος οι πολιτικές θέσεις και προτάσεις του».

Άρα, κατέληξε, «προτείνω ένα κόμμα που θα λειτουργεί μεθοδικά, στη βάση της επιστημονικής γνώσης, στη βάση κανόνων και στη βάση δομών».