Αγνόησαν τον Μητσοτάκη! Απλή αναφορά στην παρ 10 των συμπερασμάτων — Σε πανικό η ΝΔ: Όταν ο δικηγόρος του Βγενόπουλου διέψευδε τη μήνυση στη Θάνου

Στη Ρουμανία ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Αγνόησαν τον Μητσοτάκη! Απλή αναφορά στην παρ 10 των συμπερασμάτων για την ανάγκη λήψης έκτακτων μέτρων και στον τομέα της ενέργειας! Τον Μάρτιο ξανά …

Στα ψιλά ,,, πέρασαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες στη Σύνοδο Κορυφής το αίτημα του Κυριάκου Μητσοτάκη για την ανάγκη λήψης έκτακτων μέτρων στον τομέα της ενέργειας. Συγκεκριμένα η πρόταση θα συζητηθεί εκ νέου τον Μάρτιο … ενώ αρκέστηκαν σε μια απλή αναφορά των συμπερασμάτων (παρ.10) στην ανάγκη λήψης έκτακτων μέτρων και στον τομέα της ενέργειας – ώστε, όπως είπε ο είπε ο πρωθυπουργός – να υποστηριχθούν τα κράτη-μέλη απέναντι σε ενδεχόμενες απότομες αυξήσεις των τιμών ενέργειας,

Οι ηγέτες των 27 χωρών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν την Πέμπτη στην επιβολή κυρώσεων κατά της Ρωσίας στον χρηματοοικονομικό κλάδο, καθώς και σε εκείνους της ενέργειας και των μεταφορών, ενώ θα επιβληθούν και έλεγχοι στις εξαγωγές προς το ρωσικό κράτος, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Στη «μαύρη λίστα» της Ένωσης θα προστεθούν και άλλοι Ρώσοι πολίτες και αξιωματούχοι, μετά την απρόκλητη εισβολή στην Ουκρανία.

«Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο σήμερα συμφωνεί στην επιβολή περαιτέρω περιοριστικών μέτρων τα οποία θα έχουν τεράστιες και σημαντικές συνέπειες για τη Ρωσία μετά την πράξη στην οποία προχώρησε», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Αυτές οι κυρώσεις αφορούν τον χρηματοοικονομικό κλάδο, καθώς και εκείνους της ενέργειας και των μεταφορών, τα αγαθά διπλής χρήσης (σ.σ. που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν και για στρατιωτικούς σκοπούς), αλλά και περιορισμούς στις εξαγωγές και στη χρηματοδότησή τους, την πολιτική χορήγησης βίζας και νέα κριτήρια για την εισαγωγή περισσότερων Ρώσων πολιτών στη μαύρη λίστα», σημειώνεται ακόμη

Πηγή: in.gr

 

Σε πανικό η ΝΔ: Όταν ο δικηγόρος του Βγενόπουλου διέψευδε τη μήνυση στη ΘάνουΗχητικό ντοκουμέντο για τον «εκβιασμό» του Βγενόπουλου από τη Θάνου |  Protagon.gr

Σε πανικό βρίσκεται η Νέα Δημοκρατία καθώς κάνει σημαία το δημοσίευμα του iefimerida.gr με τίτλο «Ντοκουμέντο: Ηχητικό του Βγενόπουλου “καίει” Θάνου, Παπαγγελόπουλο και παραδικαστικό – Πώς τον εκβίαζαν» και ζητά απαντήσεις από τον Αλέξη Τσίπρα.

Ωστόσο πρόκειται για μία γνωστή υπόθεση η οποία έχει εξεταστεί από τη Δικαιοσύνη ήδη από το 2016 και έχει μπει στο αρχείο γιατί δεν υπήρχε κανένα στοιχείο που να αποδείκνυε πως υπήρξε απόπειρα εκβίασης. Μάλιστα, ο τότε δικηγόρος του Ανδρέα Βγενόπουλου, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, έλεγε ότι ο επιχειρηματίας δεν είχε καταθέσει μήνυση σε βάρος της Βασιλικής Θάνου.

Συγκεκριμένα, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος κατά την αγόρευσή του στη δίκη που διεξαγόταν στο Εφετείο Αθηνών έπειτα από μήνυση του Βγενόπουλου σε βάρος του Βαξεβάνη και του περιοδικού Hot Doc, στις 8 Σεπτεμβρίου 2016, είχε αναφέρει τα εξής:

«Ο κ. Βγενόπουλος δεν μήνυσε την κ. Θάνου. Μήνυσε κάποια κυρία που εμφανιζόταν και μιλούσε για λογαριασμό της κ. Θάνου. Ποτέ δεν έχει πει ο κ. Βγενόπουλος ότι του ζήτησε χρήματα η κ. Θάνου. Η μήνυση του κ. Βγενόπουλου δεν έγινε κατά της κ. Θάνου. Έγινε κατά της κυρίας αυτής που λοιδορούσε το όνομα της κ. Θάνου. Είναι λάθος να προσπαθείτε να εμφανίσετε τον κ. Βγενόπουλο ως αντίδικο της κ. Θάνου. Γιατί αυτό μπορεί να εμπεριέχει και πίεση στους κ. δικαστές ότι έχουν απέναντί τους τον αντίδικο της κ. Θάνου. Δεν βάλλει ο κ. Βγενόπουλος κατά της κ. Θάνου. Βάλλει κατά μίας απατεώνισσας».

Σύμφωνα δηλαδή με τον δικηγόρο του Βγενόπουλου, ο εντολέας του δεν είχε καταφερθεί εναντίον της Βασιλικής Θάνου, δεν είχε πει ότι του ζήτησε χρήματα και δεν είχε καταθέσει μήνυση σε βάρος της, αλλά σε βάρος κάποιας «απατεώνισσας». Δηλαδή της επιχειρηματία με την οποία συνομιλούσε και η οποία κατά τον Μιχάλη Δημητρακόπουλο «λοιδορούσε το όνομα της κ. Θάνου».

Είναι προφανές ότι η Δ.Μ. προσπαθούσε να αποσπάσει χρήματα από τον Βγενόπουλο, χωρίς να έχει καμία σχέση με την Βασιλική Θάνου. Μάλιστα ο Βγενόπουλος όταν είχε ερωτηθεί για το εάν είδε sms που επικαλείτο η Δ.Μ. για τη γνωριμία της με τη Θάνου, είπε πως δεν τα είχε ζητήσει να τα δει για να μην την προσβάλλει! Σύμφωνα με πληροφορίες, η Βασιλική Θάνου επρόκειτο να κινηθεί νομικά κατά του Βγενόπουλου, ωστόσο εκείνος απεβίωσε.

Σύμφωνα με τον Κώστα Βαξεβάνη, η κυρία Δ.Μ. που εμφανίζεται ως απεσταλμένη της Βασιλικής Θάνου, είναι κάποια «φερόμενη» ως επιχειρηματίας και στενή φίλη της οικογένειας Σαμαρά, με καταγωγή από την Καλαμάτα.