Έρχεται το 51ο Φεστιβάλ Βιβλίου 1 έως 17 Σεπτεμβρίου στο Πεδίο του Άρεως

Την 1η Σεπτεμβρίου η μεγαλύτερη γιορτή του βιβλίου ανοίγει τις πύλες της στο Πεδίον του Άρεως για να υποδεχτεί τους φίλους του βιβλίου και να προσελκύσει νέους αναγνώστες. 210 εκδότες, 275 περίπτερα, 180 πολιτιστικές εκδηλώσεις, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, διαδραστικά εκπαιδευτικά δρώμενα και πολλά άλλα στο μεγάλο 51ο Φεστιβάλ Βιβλίου 2023.

Το κεντρικό αφιέρωμα θα έχει τίτλο «Γυναίκα: Πολυσύνθετο ανάγνωσμα».

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ και σε συνεργασία με αναγνωρισμένους πολιτιστικούς φορείς, θα γίνουν πλήθος εκδηλώσεων, ως επί το πλείστον με επίκεντρο τη γυναίκα.

210 εκδότες, 275 περίπτερα, 180 πολιτιστικές εκδηλώσεις, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, διαδραστικά εκπαιδευτικά δρώμενα και πολλά άλλα στο μεγάλο 51ο Φεστιβάλ Βιβλίου 2023.

Τα τελευταία χρόνια είχαμε συνηθίσει το Φεστιβάλ να ανοίγει τις πύλες του στον υπαίθριο χώρο του Ζαππείου και να υποδέχεται χιλιάδες κόσμου. Φέτος, ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου, αποφάσισε το Φεστιβάλ να επιστρέψει εκεί από όπου ξεκίνησε. Στο Πεδίο του Άρεως θα στηθούν τα περίπτερα τόσων και τόσων εκδοτών που θα συμμετέχουν και φέτος στη μεγάλη αυτή γιορτή του βιβλίου, πλάι σε ιστορικά μνημεία, δέντρα, λουλούδια και φυσικά πράσινο!

Μεταξύ πολλών άλλων εκδηλώσεων, θα πραγματοποιηθούν: Συναυλία με τη μεγάλη ερμηνεύτρια, Ελένη Δήμου, συναυλία από το Marios Strofalis Quartet & Ειρήνη Τουμπάκη, συναυλία με την υψίφωνο Κρίστυ Καθαρίου, παιδική θεατρική παράσταση «Το καρναβάλι των ζώων» από την εταιρεία θεατρικών παραγωγών ΜΕΘΕΞΙΣ, παράσταση Καραγκιόζη από το Θέατρο Σκιών «Νικόλα Τζιβελέκη», εκδήλωση της Ελληνικής Ακαδημίας Κόμικς, διημερίδα πρωτοεμφανιζόμενων λογοτεχνών.

Την αφίσα και το εξώφυλλο του καταλόγου του 51ου Φεστιβάλ Βιβλίου 2023 κοσμεί έργο του κορυφαίου Έλληνα ζωγράφου, Γιώργου Ρόρρη.

Τα επίσημα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 20:00.

51ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΙΒΛΙΟΥ
ΠΕΔΙΟΝ ΑΡΕΩΣ 1 – 17 Σεπτεμβρίου 2023
Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα-Πέμπτη: 18:00-22:30
Παρασκευή & Σάββατο: 18:00-23:00
Κυριακή: 10:30-15:00 & 18:00-22:30
Διοργάνωση: Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.), Περιφέρεια Αττικής, Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων
Σε συνεργασία με το Μικρό Παρίσι των Αθηνών και το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού
Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, του Δήμου Αθηναίων, του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού και του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών