Ένα ψηφοδέλτιο για έξι, ένας σταυρός για τα σκήπτρα στο ΚΙΝΑΛ — Το βίντεο της υποψηφιότητας Παπανδρέου — 240 πρώην στελέχη της ΠΑΣΠ και της νεολαίας ΠΑΣΟΚ στηρίζουν Ανδρουλάκη

Σε πλήρη κινητοποίηση βρίσκονται επιτελείς και στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη ώστε να είναι όλα έτοιμα και σε τεχνικό επίπεδο για την άρτια διεξαγωγή της εσωκομματικής αναμέτρησης της 5ης Δεκεμβρίου 2021. Το ψηφοδέλτιο στις εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου του Κινήματος Αλλαγής θα είναι ένα ενιαίο και θα περιλαμβάνει τα ονόματα όλων των υποψηφίων με αλφαβητική σειρά (Νίκος Ανδρουλάκης, Παύλος Γερουλάνος, Χάρης Καστανίδης, Ανδρέας Λοβέρδος, Γιώργος Παπανδρέου, Παύλος Χρηστίδης).

Μόνο έναν σταυρό προτίμησης θα μπορεί να βάλει κάποιος/α. Σταυρώνεται έως ένας υποψήφιος. Θα χαρακτηρίζονται «άκυρα» τα ψηφοδέλτια με περισσότερους από έναν σταυρούς ή/και όσα θα φέρουν οποιαδήποτε σημείωση. Συνεχείς είναι οι τεχνικοί έλεγχοι από ειδικούς στη Χαριλάου Τρικούπη και από την εταιρεία πληροφορικής που έχει αναλάβει ζητήματα ηλεκτρονικών θεμάτων ώστε να διασφαλισθεί η εύρυθμη λειτουργία της εκλογικής διαδικασίας.
Από τις επτά το πρωί της Κυριακής 5 Δεκεμβρίου 2021 θα λειτουργούν τα εκλογικά κέντρα σε όλη τη χώρα για να υποδεχτούν μέλη και φίλους του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ που θα ψηφίσουν για να εκλέξουν νέο πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής. ΄Εχει προγραμματισθεί ότι οι κάλπες να κλείσουν στις επτά το απόγευμα της Κυριακής, αλλά αν χρειασθεί (π.χ. λόγω μεγάλης προσέλευσης κόσμου) θα παραταθεί η ψηφοφορία. Στη συνέχεια θα ξεκινήσει η καταμέτρηση σταυρών για τους έξι διεκδικητές της προεδρίας του Κινήματος Αλλαγής.

Οπως επεσήμανε στο Documentonews.gr κορυφαίο στέλεχος του ΚΙΝΑΛ, περίπου έξι ώρες μετά τος τέλος της ψηφοφορίας υπολογίζεται ότι θα έχει ολοκληρωθεί η καταμέτρηση και θα είναι γνωστό το τελικό αποτέλεσμα. Πάντως, το 20% των ψηφοδελτίων θα έχει καταμετρηθεί γύρω στη μιάμιση ώρα μετά το τέλος της ψηφοφορίας, οπότε θα έχει διαμορφωθεί μια πιο σαφής εικόνα για την προτίμηση των εκλογέων στη μάχη των υποψηφίων για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στο ΚΙΝΑΛ.

Τα μέλη και οι φίλοι του Κινήματος μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε από τα εκλογικά κέντρα που θα λειτουργήσουν σε όλη τη χώρα και σε πόλεις του εξωτερικού.

Οι έξι υποψήφιοι έχουν ήδη ενημερώσει το πρόγραμμά τους για το πρωί της Κυριακής. Ο Νίκος Ανδρουλάκης θα βρίσκεται στην Κρήτη και θα ψηφίσει γύρω στις 9.30 το πρωί της Κυριακής, στο Δημοτικό Αθλητικό και Πνευματικό Κέντρο Ηρακλείου (συμβολή οδών Ν. Ξυλούρη και Φούμη). Ο Παύλος Γερουλάνος θα ψηφίσει στις 11 το πρωί στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50). Ο Χάρης Καστανίδης θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη την ημέρα των εκλογών και ψηφίσει στις 11.30 το πρωί της Κυριακής στο κτίριο του δήμου Θεσσαλονίκης στην συμβολή των οδών Βασιλίσσης Ολγας και 25ης Μαρτίου.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος θα ψηφίσει στις 8.30 το πρωί στο Πνευματικό Κέντρο Μεταμόρφωσης (συμβολή των οδών Γκινοσάτη και Πλαστήρα 2, Δήμος Μεταμόρφωσης). Ο Γιώργος Παπανδρέου, θα ψηφίσει στις 10.45 το πρωί στο Εκλογικό Τμήμα που θα λειτουργεί στο παλαιό Δημαρχείο Ταύρου (συμβολή οδών Επταλόφου και Πειραιώς). Ο Παύλος Χρηστίδης θα βρίσκεται στο Ναύπλιο, τη γενέτειρά του, αλλά το πρωί της Κυριακής θα έρθει στην Αθήνα και θα ψηφίσει στις 8.30 το πρωί στο δημαρχείο της Αθήνας, στο κεντρικό κτίριο των υπηρεσιών του δήμου Αθηναίων, επί της οδού Λιοσίων 22.
Όπως έχουμε αναφέρει τα περισσότερα εκλογικά τμήματα είναι συγκεντρωμένα κατά σειρά στην Αττική (190), στην περιφέρεια Μακεδονίας-Θράκης (180), Πελοποννήσου-Δυτ.Ελλάδας και Ιονίου (126), Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας (106) και ακολουθούν τα εκλογικά τμήματα στην Περιφέρεια Κρήτης (89), Αιγαίου (67), Ηπείρου-Δυτ. Μακεδονίας (60).

Επίσης, για τους εκλογείς του εξωτερικού έχει προβλεφθεί να λειτουργήσουν τα εξής εκλογικά κέντρα : 2 στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ (Αστόρια και Μπρούκλιν), 2 στην Αυστραλία (Μελβούρνη, Σίδνεϊ), 9 στη Γερμανία (Βερολίνο, Νυρεμβέργη, Κολωνία, Μόναχο, Ντύσσελτορφ, Στουτγάρδη, Οφενμπαχ, Φρανκφούρτη, Βούπερταλ), 3 στην Κύπρο (Λευκωσία, Λεμεσσός, Πάφος), 2 στον Καναδά (Τορόντο, Μόντρεαλ), 1 στη Σουηδία (Στοκχόλμη), 1 στη Μ. Βρετανία (Λονδίνο), 1 στη Γαλλία (Παρίσι), 1 στο Βέλγιο (Βρυξέλλες).

Στον ιστότοπο του ΚΙΝΑΛ υπάρχει διαδραστικός χάρτης με τα εκλογικά κέντρα, ώστε όποιος θέλει να πάει να ψηφίσει να ξέρει «πού και πώς» . Στην ίδια ιστοσελίδα δίνονται πληροφορίες, τηλεφωνικοί αριθμοί και διευθύνσεις για τα εκλογικά κέντρα εξωτερικού.

Θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Η Επιτροπή Δεοντολογίας Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ) έχει φροντίσει να θέσει τους όρους που θα ακολουθηθούν στην εκλογική διαδικασία. «Τα μέλη των Εφορευτικών Επιτροπών, ο Υπεύθυνος του Εκλογικού Κέντρου καθώς και οι Εκπρόσωποι των Υποψηφίων, όσοι δηλαδή θα είναι συνεχώς εντός του Εκλογικού Τμήματος, θα έχουν υποχρεωτικά πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης τελευταίου 6μήνου ή rapid test τελευταίου 48ωρου», αναφέρει η ΕΔΕΚΑΠ. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς χώρους. Οι ψηφοφόροι θα εισέρχονται ένας-ένας στο εκλογικό τμήμα με χρήση μάσκας και αντισηπτικού, σημειώνει η Επιτροπή, ενώ υποχρεωτικά κατά την αναμονή τους εκτός του κέντρου θα κρατούν τις προβλεπόμενες αποστάσεις. Οπως επισημαίνεται από την ΕΔΕΚΑΠ, «για να ελαχιστοποιηθεί ο χρόνος παραμονής των ψηφοφόρων εντός του εκλογικού τμήματος, κάνουμε ισχυρή σύσταση σε όλους τους ψηφοφόρους να έχουν κατεβάσει, εκτυπώσει και συμπληρώσει την αίτηση εγγραφής Μέλους ή Φίλου από την ιστοσελίδα (site) του Κινήματος Αλλαγής».

 

Το βίντεο της υποψηφιότητας Παπανδρέου

«Μερικοί θεωρούν ότι είμαστε εύκολοι αντίπαλοι. Βιάστηκαν να μας ξεγράψουν. Βιάστηκαν να βάλουν τελεία στο ΠΑΣΟΚ και στο Κίνημα Αλλαγής. Αλλά, σύντροφοι, όπου αυτοί βάζουν τελεία, εμείς βάζουμε, απλά, κόμμα. Και το Κόμμα θα γίνει Κίνημα! Για να σηκώσουμε ψηλά τον Ήλιο πάλι πάνω από την Ελλάδα».

Με αυτά τα λόγια, ο Γιώργος Παπανδρέου, συνοδεύει το βίντεο της υποψηφιότητας του για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής. Οι εσωκομματικές εκλογές είναι προγραμματισμένες για την Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου (Α’ γύρος).

240 πρώην στελέχη της ΠΑΣΠ και της νεολαίας ΠΑΣΟΚ στηρίζουν Ανδρουλάκη

Ο Νίκος Ανδρουλάκης

Την υποστήριξή τους δηλώνουν 240 πρώην στελέχη της ΠΑΣΠ και της νεολαίας ΠΑΣΟΚ στην υποψηφιότητα του Νίκου Ανδρουλάκη, για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής.

Σύμφωνα με την κοινή τους δήλωση, για την «επόμενη μέρα της σοσιαλδημοκρατίας στην Ελλάδα», θεωρούν ότι αυτός που μπορεί να δημιουργήσει τις συνθήκες ανατροπής στο πολιτικό σκηνικό, να φέρει ριζικές ανατροπές στη λειτουργία του κόμματος, να γεννήσει και πάλι προσδοκίες και να διαμορφώσει μία νέα κοινωνική πλειοψηφία προοδευτικής διακυβέρνησης του τόπου, να διατυπώσει ένα ενιαίο αφήγημα για τη μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη και να εγγυηθεί την ενότητα και την προοπτική της.

Οι υπογράφοντες

  1. Αβραμόπουλος Παύλος Πολιτικός Επιστήμονας Βρυξέλλες
  2. Αγαίτσης Κωνσταντίνος Οικονομολόγος. Θεσσαλονίκη
  3. Αθάνατος Δημήτρης Ιατρός Θεσσαλονίκη
  4. Αμανατίδου Φιλίτσα Μηχανικός Περιβάλλοντος Αθήνα
  5. Ανδρεαδάκης Στέλιος Σύμβουλος Επιχειρήσεων Ηράκλειο
  6. Αντωνίου Ανδρέας Φαρμακοποιός Ρέθυμνο
  7. Αντωνίου Νίκος Επιχειρηματίας Ρέθυμνο
  8. Αντωνούδη Ευθυμία Καθηγήτρια Univercity of Georgia Athens USA
  9. Αξάμης Λάζαρος Bioscence Consultant Manager Λονδίνο
  10. Αποστολάκης Νικόλαος Δικηγόρος Θεσσαλονίκη………………

11. …………………………………………

12. ……………………………………………………………