Ένα ολόκληρο μοναστήρι στη δίνη της Covid-19 – Εισαγγελική παρέμβαση για τη συρροή κρουσμάτων στο Γηροκομείο Λαμίας

ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟΣ > Εξωκλήσια > Μοναστήρι «Παναγίας Γοργοϋπηκόου»Άγνωστες παραμένουν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες μεταδόθηκε ο νέος κορονοϊός σε γυναικεία μονή παλαιοημερολογιτών, κοντά σε κατοικημένη περιοχή στον Γοργοπόταμο, με τις 21 καλόγριες που διαβιούν εκεί να έχουν όλες νοσήσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Μέγκα, ο ιός πρωτοεμφανίστηκε στο μοναστήρι της Γοργοϋπηκόου πριν από εννέα ημέρες, αλλά οι μοναχές δεν ενημέρωσαν τις αρχές, όταν αντιλήφθηκαν τα πρώτα συμπτώματα. Έτσι, δεν ξεκίνησε άμεσα ιχνηλάτηση των επαφών τους, που εστιάζονται τώρα στην τροφοδοσία της μονής και σε επισκέψεις προσκυνητών, όπως δήλωσε στο Μέγκα ο αντιδήμαρχος Υγείας του Δήμου Λαμιέων, Παναγιώτης Στασινός.

Η Ηγουμένη της Μονής νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Λαμίας με υψηλό πυρετό από την προηγούμενη εβδομάδα. Την ακολούθησαν άλλες τρεις μοναχές που νοσηλεύονται με προβλήματα στους πνεύμονες. Οι υπόλοιπες λαμβάνουν υποστηρικτική αγωγή στο μοναστήρι.

Το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας το Μοναστήρι ζήτησε βοήθεια, καθώς έπαψε η τροφοδοσία του και ο δήμος Λαμιέων ανέλαβε το πρωί της Μεγάλης Τρίτης να πάει φάρμακα και τρόφιμα.

Για την υπόθεση έχει ενημερωθεί εκτός από τον δήμο, η Περιφέρεια, ο ΕΟΔΥ και η Πολιτική Προστασία που όρισε και την 14ήμερη καραντίνα.

 

Εισαγγελική παρέμβαση για τη συρροή κρουσμάτων στο Γηροκομείο Λαμίας

Συνολικά πρόκειται για πάνω από 50 κρούσματα στη συγκεκριμένη δομή, αφού έχουν προσβληθεί και έξι εργαζόμενοι.

Για το θέμα έχει ήδη παρέμβει η Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας, μεταδίδει η τοπική ιστοσελίδα.

Αρχικά θετική βρέθηκε μια εργαζόμενη και μέσα σε ελάχιστες ημέρες τα κρούσματα έγιναν 18 και πλέον περίπου 50, αφού σήμερα βγήκαν θετικά άλλα 35 δείγματα.

Στην περιφερειακή ενότητα Φθιώτιδα το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 49 νέα κρούσματα.