Ένας – ένας πηδάνε από τον “Τιτανικό”! Στο Μαξίμου πετάει το μπαλάκι και ο Πλεύρης — “Ουδέποτε βγήκαμε εγώ, ο Πολάκης και ο Τσίπρας να πούμε ότι η φροντίδα εκτός ΜΕΘ είναι ίδια”!

Κορωνοϊός - Πλεύρης σε ΠΟΕΔΗΝ: Καμία διαπραγμάτευση για υποχρεωτικό  εμβολιασμό και αναστολές εργασίας ανεμβολίαστων

“Έψαξα στο υπουργείο και δεν βρήκα μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα”!

Μετά τον γενικό γραμματέα Δημόσιας Υγείας, Παναγιώτη Πρεζεράκο, τον οποίο “έδειξε” ως παραλήπτη νωρίτερα το Μαξίμου με διαρροές και ο οποπίος έσπευσε να διαψεύσει κατηγορηματικά το Μέγαρο Μαξίμου στο ieidiseis.gr, τονίζοντας: «Δεν έλαβα εγώ τη μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα. Έχω άγνοια για το θέμα» … σειρά πήρε και ο ίδιος ο Υπ Υγείας, Θανάσης Πλεύρης!

Ο διάδοχος του Βασ. Κικίλια, αντιλαμβανόμενος πολύ καλά και ως νομικός τις τρομαχτικές “παρενέργειες” αυτής της υπόθεσης και γνωρίζοντας ότι το Μαξίμου είναι αναγκασμένο να βρεί σύντομα κάπου να φορτώσει τις ευθύνες της απόκρυψης της έκθεσης, έσπευσε να θέσει τον εαυτό του εκτός κάδρου! Στο πρωτόκολλο του Υπουργείου Υγείας έψαξε την περιβόητη μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα για τις ΜΕΘ ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης όπως ανακοίνωσε ο ίδιος από το βήμα της Βουλής, αλλά δεν τη βρήκε!

«Στο υπουργείο Υγείας δεν υπάρχει τέτοια μελέτη. Δεν έχει κατατεθεί τέτοια μελέτη. Αναζήτησα τα πρωτόκολλα, δεν υπάρχει τίποτα τέτοιο. Δεν υπάρχει καμία κατάθεση. Είναι προφανές ότι δεν έχει παραδοθεί ούτε στο Μέγαρο Μαξίμου» είπε ο υπουργός Υγείας, αφήνοντας πάντως σαφώς στο Πρωθυπουργικό περιβάλλον να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά καθώς παρέχει άλλοθι και στον Παν Πρεζεράκο.

 

“Ουδέποτε βγήκαμε εγώ, ο Πολάκης και ο Τσίπρας να πούμε ότι η φροντίδα εκτός ΜΕΘ είναι ίδια”! Υψηλοί τόνοι και από Ξανθό:Ανδρέας Ξανθός - «Ο Μητσοτάκης υπεύθυνος για την εργαλειοποίηση της  επιστήμης» | in.gr

Με αναλυτικά στοιχεία για τον αριθμό των ΜΕΘ κατέρριψε το αφήγημα της κυβέρνησης ο Ανδρέας Ξανθός. Ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ από το βήμα της Βουλής τόνισε ότι η κυβέρνηση κοροϊδεύει τον κόσμο, ενώ χαρακτήρισε αμετροέπεια του Κυριάκου Μητσοτάκη την περιβόητη δήλωση για τη φροντίδα εκτός ΜΕΘ. «Και εγώ, και ο Παύλος Πολάκης και ο Αλέξης Τσίπρας αναγνωρίζαμε ότι υπήρχαν δυσκολίες αλλά δεν βγήκαμε ποτέ να πούμε ότι είναι το ίδιο πράγμα» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Ανδρέας Ξανθός.

Ειδικότερα, ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ανέφερε: «Επαναλαμβάνετε τις ίδιες αλχημείες και κάνετε και κάνετε τις ίδιες ανακρίβειες Επειδή συστηματικά το αποκρύπτετε αυτό: Ξέρετε πόσες κλίνες παρέδωσε η ΝΔ το 2015; Επειδή ξέρετε και δεν το λέτε, θα το πούμε εμείς: 440 ήταν το 2015. Πραγματικά χαμηλό στην ιστορία της εντατικής στη χώρα» σημείωσε ο Ανδρέας Ξανθός και συμπλήρωσε:

«Παραλάβαμε 440, προσθέσαμε μέσα σε συνθήκες μνημονίου και χωρίς πανδημία 120, κάναμε 500 προσλήψεις προσωπικού (100 γιατρών και 400 νοσηλευτών) τηρώντας τις αναλογίες προσωπικού με βάση τις κλίνες. Κάνετε την τεράστια αλχημεία να προσθέτετε τα 250 κρεβάτια του ιδιωτικού τομέα και των στρατιωτικών νοσοκομείων».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσε όντως 560 κλίνες αυξάνοντάς τις κατά 30%. Αλλά τα 250 αυτά κρεβάτια υπήρχαν και τότε άρα ήταν 810 οι κλίνες. Δεν μπορείτε να συγκρίνετε 560 με 1.300. Ή θα είναι 810 αυτές που παρέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ ή θα είναι 1.050 οι δικές σας. Σταματήστε να κοροϊδεύετε τον κόσμο. Ο κόσμος έχει καταλάβει ότι έχουμε μία συνολικά τραγική αποτυχία με επώδυνο τρόπο. Δεν έχουμε μία έξαρση δύο μηνών».

Ο Ανδρέας Ξανθός τόνισε ότι «είναι αμετροεπές να έρχεται ο πρωθυπουργός και να ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχει διαφορά στην ποιότητα της φροντίδας μεταξύ διασωληνωμένων εντός και εκτός ΜΕΘ. Εμείς αναγνωρίζουμε, και εγώ, και ο Παύλος Πολάκης και ο Αλέξης Τσίπρας ότι υπήρχε δυσκολία αλλά δεν βγήκαμε ποτέ να πούμε ότι είναι το ίδιο πράγμα»