«Έμεινε» το «Ασημένιο Βέλος», κατέρρευσε το σιδηροδρομικό δίκτυο

Αθήνα-Θεσσαλονίκη σε 3,5 ώρες με το «Ασημένιο Βέλος» -Ταξίδι με όλα τα  κομφόρ [εικόνες] - iefimerida.gr

Κατέρρευσε το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας την Πέμπτης με εκατοντάδες επιβάτες της Hellenic Train (πρώην ΤΡΑΙΝΟΣΕ) να βιώνουν μία απίστευτη ταλαιπωρία.

Εξοργισμένοι επιβάτες καταγγέλουν ότι παρέμεναν για ώρες σε χωράφια ή εγκλωβισμένοι στους συρμούς, χωρίς κάποια επίσημη ενημέρωση από την εταιρεία, σε συνθήκες καύσωνα, χωρίς νερό και οδηγίες.

Τελικά, μετά από ώρες η εταιρεία αρκέστηκε σε μία συγγνώμη και μία αποζημίωση, η οποία θα πιστωθεί εν καιρώ, όπως καταγγέλουν.

«Έμεινε» το «Ασημένιο Βέλος», κατέρρευσε το σιδηροδρομικό δίκτυο

Το χρονικό της ταλαιπωρίας

Το χάος ξεκίνησε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα όταν το «Λευκό Βέλος» ξεκίνησε από την Αθήνα το ταξίδι του με κατεύθυνση προς τη Θεσσαλονίκη.

Ωστόσο, ακινητοποιήθηκε κοντά στο σταθμό της Δεκέλειας.

Η εταιρεία έστειλε το συμβατικό τρένο των 19.22, το οποίο υποτίθεται πως θα παραλάμβανε και τους επιβάτες του «Βέλους», αλλά ακινητοποιήθηκε και αυτό μετά από λίγη ώρα εξαιτίας διακοπής ρεύματος.

Οι επιβάτες του «Λευκού Βέλους» όπως καταγγέλουν, δεν είχαν για ώρες επίσημη ενημέρωση από την εταιρεία και παρέμεναν εγκλωβισμένοι στο τρένο, κάτω από συνθήκες αφόρητης ζέστης (ο κλιματισμός δεν λειτουργούσε, καθώς δεν υπήρχε παροχή ρεύματος) και ταλαιπωρίας, παρά και το πανάκριβο εισιτήριο.

Στο μεταξύ, η συμβατική αμαξοστοιχία που είχε μείνει έξω από τους Αγίους Αναργύρους επέστρεψε στο Σταθμό Λαρίσης με τη βοήθεια ντιζελομηχανής, οι επιβάτες αποβιβάστηκαν και παρέμειναν εκεί δίχως να ξέρουν τι θα γίνει.

Χαρακτηριστική είναι η μαρτυρία της Δανάης Κολτσίδα στο Facebook, η οποία επρόκειτο να ταξιδέψει με το συμβατικό τρένο, το οποίο επέστρεψε στο σταθμό Λαρίσης.

Τελικά και μετά από το φιάσκο η εταιρεία τα μεσάνυχτα της Πέμπτης εξέδωσε ανακοίνωση ζητώντας συγγνώμη και τονίζοντας πως δεν ευθύνεται για την ταλαιπωρία των επιβατών αφού η βλάβη αφορούσε τις υποδομές.

Παράλληλα δεσμευόταν πως μέχρι τη 1 π. μ. και οι τελευταίοι επιβάτες θα είχαν φτάσει στον προορισμό τους, υπογραμμίζοντας πως όλοι θα λάμβαναν αποζημίωση.

Η ανακοίνωση της εταιρείας:

«Σήμερα το απόγευμα (χθες) μια διακοπή ρεύματος στις υποδομές είχε ως αποτέλεσμα σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία των τρένων που κινούνταν από τον Σταθμό Λαρίσης προς Θεσσαλονίκη και Χαλκίδα.

Τα τρένα ακινητοποιήθηκαν στη γραμμή και πραγματοποιήθηκε μεγάλη επιχείρηση για την επαναφορά των επιβατών στους Σταθμούς.

Οι περισσότεροι επιβάτες έχουν μεταφερθεί στον τελικό προορισμό τους με λεωφορεία, ενώ μέσα στην επομένη ώρα θα έχει ολοκληρωθεί η μεταφορά του συνόλου των επιβατών στους προορισμούς τους.

Όλοι έχουν αποζημιωθεί για τα χρήματα του εισιτηρίου που είχαν αγοράσει.

Η κυκλοφορία σταδιακά θα ομαλοποιηθεί καθώς η ηλεκτροδότηση στο δίκτυο δεν έχει ακόμη αποκατασταθεί.

Η Hellenic Train ζητά μία ειλικρινής συγνώμη από τους επιβάτες για αυτό το ατυχές γεγονός, αν και η εταιρεία δεν ευθύνεται για την αξιοπιστία των υποδομών».