Έλενα Ακρίτα σε Καβάκο: Αγόρασα εισιτήρια για να έρθω να σας δω… αλλά δεν θα ρθω τελικά

«Ως Ελληνίδα αισθάνομαι υπερήφανη που έχουμε τον Καβάκο και γι’ αυτό και με στεναχωρεί που ο Καβάκος δεν είναι υπερήφανος για εμάς και ντρέπεται»

Η Έλενα Ακρίτα στο νέο της podcast στο NEWS 24/7 αναφέρθηκε στον διεθνούς φήμης Έλληνα βιολονίστα Λεωνίδα Καβάκο και τον σάλο που έχει ξεσπάσει με αφορμή τη συναυλία που πρόκειται να πραγματοποιηθεί σήμερα για την υποστήριξη των θυμάτων του πολέμου στην Ουκρανία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

“Να ξεκαθαρίσω ότι δεν ξέρω αν είμαι ή όχι η μεγαλύτερη φαν του Καβάκου στην Ελλάδα, τον θεωρώ μέγιστο, τεράστιο, τον θεωρώ έναν γίγαντα της μουσικής και τον θεωρώ βέβαια τον μεγαλύτερο Έλληνα μουσικό που έχει περάσει αυτή τη στιγμή τα σύνορα σε όλο τον κόσμο. Τον παρακολουθώ όπου κι αν είναι και στην Ελλάδα αλλά και παντού, έχω ταξιδέψει για τον Καβάκο, έχω πάει να τον ακούσω στη Βιέννη, στη Μαδρίτη… γενικώς είναι ένας άνθρωπος τον οποίο ακολουθώ ως γκρούπι της δεκαετίας των ’60s”, είπε αρχικά η Έλενα Ακρίτα.

“Ως Ελληνίδα αισθάνομαι υπερήφανη που έχουμε τον Καβάκο και γι’ αυτό και με στεναχωρεί που ο Καβάκος δεν είναι υπερήφανος για εμάς και ντρέπεται. Με στεναχωρεί αυτό. Εγώ στους ανθρώπους, τους μεγάλους καλλιτέχνες, πρώτον δεν κάνω cancel έτσι απλά και χαλαρά, ο Καβάκος ούτε σκότωσε, ούτε βίασε, ούτε έκανε κάτι παραβατικό, έχει μία άποψη και με αυτή την άποψη δεν συμφωνούμε όλοι”, συνέχισε η ίδια.

Και μπορεί όπως είπε το ίδιο να ισχύει και για άλλους καλεσμένους, φέρνοντας ως παράδειγμα τον Γιόχαν Κάφμαν, για τον οποίο όπως είπε “δεν ξέρουμε τι ψηφίζει και δεν μας ενδιαφέρει. Ακούμε τη φωνάρα του. Έτσι δεν είναι;”, ανέφερε όμως ότι στην περίπτωση του Λεωνίδα Καβάκου υπάρχει μία ειδοποιός διαφορά.

“Εδώ όμως υπάρχει μία ειδοποιός διαφορά. Με ενόχλησε πάρα πολύ, ως θαυμάστρια το λέω κύριε Καβάκο, ο λίγο απαξιωτικός τρόπος με τον οποίο απευθυνθήκατε στην Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, για την οποία παραδέχομαι πρώτη ότι έχετε κάνει πάρα πολλά και τους έχετε στηρίξει και σας λατρεύουν και εκείνοι, τουλάχιστον σε επίπεδο καλλιτεχνικό.

Ο Λουκάς Καρυτινός είναι επίσης μία μεγάλη μορφή φυσιογνωμία και καλό είναι να μην απαξιώνεται. Δεν μου άρεσε όλο αυτό και εμένα, όχι για τα έσοδα για την Ουκρανία, θα έλεγα πολύ περισσότερο για αυτό το ότι επιλέξατε τα έσοδα να πάνε στο πρότζεκτ το οποίο στηρίζει ο πρωθυπουργός της χώρας. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν πάρα πολλές ανάγκες στην Ουκρανία και οτιδήποτε άλλο επιλέγατε θα ήμασταν δίπλα σας, εγώ τουλάχιστον θα ήμουν δίπλα σας σίγουρα. Το να επιλέξεις όμως αυτό θεωρώ ότι έχει ένα πολιτικό κριτήριο το οποίο εμένα με χαλάει. Όχι ότι αυτό βέβαια σας αφορά. Πρέπει να πω λοιπόν ότι αγόρασα δυο εισιτήρια για να έρθω να σας δω την Πέμπτη, αλλά δεν θα ρθω τελικά, χάρισμά σας τα δυο εισιτήριά μου.

Ας πάνε κι αυτά στο μαιευτήριο της Μαριούπολης, κανένα πρόβλημα. Και δεν θα έρθω γιατί το γεγονός ότι είστε τόσο μεγάλος που είστε δεν σας επιτρέπει να μιλάτε λίγο απαξιωτικά και αφ’ υψηλού για τους συναδέλφους σας μουσικούς. Σας το λέω να το βγάλω από μέσα μου. Θα ξανάρθω να σας ξανακούσω γιατί σας αγαπώ ως καλλιτέχνη, δεν σας ακυρώνω ως πολιτικό λόγο, έχετε κάθε δικαίωμα να πείτε ό,τι θέλετε και εγώ έχω κάθε δικαίωμα να αγοράσω δυο εισιτήρια και να μην έρθω. Αυτά κύριε Καβάκο”, κατέληξε η Έλενα Ακρίτα.