Έκρηξη του προέδρου της κοινότητας Βιλίων: «Η ανικανότητα στο μεγαλείο της, δεν δικαιολογείται αυτό» (Video) – Οργή των κατοίκων στα Βίλια: «Να φύγετε, τα έχετε κάνει μπουρδ#%&»

Η δραματική τροπή που πάιρνει πλέον η κατάσταση για τους κατοίκους των Βιλίων που βλέπουν τις φλόγες που εδω και τρεις μέρες κατάκαιγαν τα πάντα στο όρος Πατέρα, να έχουν μπεί πλέον και στο χωριό τπους και να απειλούν τα πρώτα σπίτια, τους έχει οδηγήσει σε απόγνωση και δικαιολογημένη έκρηξη οργής,

Χαρακτηριστική ήταν η αντίδραση του προέδρου της κοινότητας Βιλίων, Κώστα Μακρυνόρη σε επικοινωνία που είχε με το OPEN:

¨“Εδώ γίνεται καταστροφή. Η ανικανότητα στο μεγαλείο της. Τίποτα άλλο δεν έχω να σας πω. Εδώ δεν δικαιολογείται τρεις μέρες να ‘ρθει η φωτιά εδώ να μας κάψει. Δεν έχω τίποτα άλλο να σας πω, μόνο πέστε όποιος μπορεί να βοηθήσει, γεια σας¨”.

 

Οργή των κατοίκων στα Βίλια: «Να φύγετε, τα έχετε κάνει μπουρδ#%&»

Φωτιά στα Βίλια: Νέα μεγάλη αναζωπύρωση, καίγονται σπίτια, σε απόγνωση οι κάτοικοι | ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ένταση επικράτησε ανάμεσα σε πολίτες και αστυνομικούς, όταν οι άνδρες της ΕΛΑΣ τους είπαν να απομακρυνθούν από την περιοχή, καθώς η φωτιά στην περιοχή βρίσκεται εκτός ελέγχου.

Οι συνεχείς αναζοπυρώσεις τους άφησαν άγρυπνους τους κατοίκους της περιοχής που προσπαθούσαν με κάθε μέσω που είχαν στη διάθεσή τους να προστατέψουν τα σπίτια τους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star, όταν οι αστυνομικοί της ομάδας Δίας, τους ζήτησαν να φύγουν από την περιοχή, αυτοί και οι εθελοντές αντέδρασαν και τα πνεύματα οξύνθηκαν και ακολούθησε ο παρακάτω διάλογος:

Αστυνομικοί: «Παιδιά φύγετε σας παρακαλώ»

Πολίτες: «Εσείς να φύγετε. Εσείς να φύγετε ρε. Εσείς να φύγετε. Τα έχετε κάνει μπ@@@@@@@. Γιατί μου λες άντε γ@@@@@. Γιατί δεν σβήνετε την φωτιά;».

Αστυνομικοί: «Παιδιά απομακρυνθείτε. Εμποδίζετε. Υπάρχει εντολή από πάνω».

Πολίτες: «Τι εμποδίζουμε, που εμποδίζουμε. Αν δεν ήμασταν εμείς…».

«Για όλη την φωτιά εδώ φταίει το δασαρχείο. Δεν έχουν κόψει ποτέ ούτε πεύκο ποτέ. Ούτε φίδι δεν περνάει. Όσες φορές έχουμε πάει για άδειες δεν κόβει κανένας. Μόλις κόψεις ένα πεύκο σου ρίχνουν ένα χρόνο φυλακή», ανέφερε ένας πολίτης στην κάμερα του Star.

Πηγή: newpost.gr