Άφαντοι από άποψη ο Μητσοτάκης και οι κολαούζοι του!

Ο αυτοφωράκιας της κυβέρνησης Μητσοτάκη αυτή την εβδομάδα είναι ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας. Αυτός λοιπόν έστω και.. σπρώχνοντας εμφανίστηκε για να ψελλίσει πέντε κουβέντες, όχι τίποτε ουσιαστικό βέβαια αλλά τα γενικόλογα για «πρωτοφανείς καταστάσεις» και «το φετινό καλοκαίρι ήταν το χειρότερο όπως δείχνουν τα μετεωρολογικά στοιχεία». Λες και στις πιο συνηθισμένες καταστάσεις ή σε καλοκαίρια με άλλα μετεωρολογικά στοιχεία τα πήγαν καλύτερα!

Οι άλλοι όμως πού είναι; Γιατί ουσιαστικά όλοι οι άλλοι είναι άφαντοι, εάν εξαιρέσουμε τον γνωστό και μη εξαιρετέο Καιρίδη που βγήκε για να δηλητηριάσει με τη μισαλλοδοξία του την πολιτική ζωή με φόντο τα καρβουνιασμένα παιδιά ενός κατώτερου θεού στον Έβρο. Και τον άλλο μισαλλόδοξο τον Παύλο Μαρινάκη τον νέο «πινόκιο» της κυβέρνησης που προσπαθεί να κρύβει την ανεπάρκεια της παρέας που κυβερνάει πίσω από το 41%.

Άφαντος λοιπόν ο Βορίδης αλλά παρόντες οι ομοϊδεάτες του κυνηγοί μεταναστών στον Έβρο, , άφαντος ο λαλίστατος τηλεοπτικός ατακαδόρος Αδωνης, άφαντος ο πολύς Γεραπετρίτης και η μουσίτσα ο Σκέρτσος, άφαντος ο Οικονόμου και βέβαια, άφαντος ο επικεφαλής των πάντων Μητσοτάκης. Γιατί τώρα μετά από το πολύ πρόσφατο κράξιμο δεν τον παίρνει και δεν τους παίρνει να βγουν… αξύριστοι παριστάνοντας ότι το πολύ τρέξιμο δεν τους αφήνει λεπτό να σενιαριστούν. Οπότε η βασική εντολή των Αμερικανών επικοινωνιολόγων «κρυφτείτε, δεν πρέπει να σας συνδέσουν με ό,τι αρνητικό γίνεται στη χώρα, ειδικά εάν έχετε ευθύνες γι αυτό» παραμένει και οι τυπάκοι περιορίζονται στις… πισίνες τους γιατί (βέβαια!)  δεν μπορούν να βολτάρουν στις παραλίες σαν να μην τρέχει τίποτε.

Αλλά αυτή τους η εξαφάνιση δηλώνει με τον χειρότερο γι’ αυτούς τρόπο την καθημερινή τους «εξαφάνιση» από εκ του νόμου καθήκοντά τους και από τις νομικές και ουσιαστικές υποχρεώσεις τους. Και αυτή τους η εξαφάνιση αποτυπώνεται και στην ανεπαρκή προετοιμασία των «αρμοδίων» υπηρεσιών και στην απουσία κάθε ουσιαστικού σχεδίου για την αντιμετώπιση του οποιουδήποτε κινδύνου.

Αλήθεια ο (ακόμα!) περιφερειάρχης Πατούλης πού λιάζεται; Γιατί για  τον Χαρδαλιά δεν υπάρχει λόγο να ρωτήσουμε. Γιατί αυτό σαν γνήσιος μητοτακικός είναι διπλά άφαντος και σαν υφυπουργός Άμυνας και σαν υποψήφιος περιφερειάρχης

author profile

Βαγγέλης Δεληπέτρος