Άρχισαν τα όργανα…Εκτός “γραμμής” ο Αυγενάκης: Ανεφάρμοστο το 10% για τα γήπεδα. Προτιμότερο να πεις ότι είναι κλειστό το γήπεδο — “Είμαστε όλοι άνεργοι με κρατική εντολή”! Ξεσπούν κατά της κυβέρνησης οι μουσικοί

Αυγενάκης: Ο Μητσοτάκης θα είναι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων

 Προτιμότερο να πεις ότι είναι κλειστό το γήπεδο

“Μπαϊράκι” σήκωσε ο Λευτέρης Αυγενάκης, εκδηλώνοντας ξεκάθαρα την αντίθεσή του στη νέα απόφαση για μείωση στο 10% της πληρότητας των γηπέδων και με ανώτατο όριο τους 1.000 θεατές, δηλώνοντας ότι “το λέω ξεκάθαρα και δυνατά, αυτό το μέτρο δεν μπορεί να εφαρμοστεί”.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον Politica 89.8, ο Υφυπουργός Αθλητισμού είπε: «Δεν συμφωνώ γιατί είναι ανεφάρμοστη (σ.σ. απόφαση). Προτιμότερο να πεις ότι είναι κλειστό το γήπεδο. Το λέω ξεκάθαρα και δυνατά, αυτό το μέτρο δεν μπορεί να εφαρμοστεί. Υπάρχουν άλλοι τρόποι, άλλα μέτρα».

Ο Λευτέρης Αυγενάκης μίλησε απαξιωτικά για την επιτροπή των ειδικών, λέγοντας ότι «στο παρελθόν η διαχείριση που γινόταν ήταν σχετικά επιφανειακή και πρόχειρη ως προσέγγιση για τον χώρο του αθλητισμού. Δεν ήταν λίγες φορές που είχαμε συγκρουστεί». Ωστόσο, σε μία προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, σημείωσε ότι «δεν τους κακίζω γιατί βλέπω τι τραβούν».

Στη συνέχεια ο υφυπουργός Αθλητισμού επιχείρησε να ρίξει τους τόνους λέγοντας ότι «μπορούμε να διαφωνούμε με ένα μέτρο ή μία πρωτοβουλία τους αλλά δεν υπάρχει καμία περίπτωση να διαφωνήσουμε στις αποφάσεις τους. Είμαστε μία ομάδα, ο καθένας κοιτάζει να βοηθήσει, να ενισχύσει την προσπάθεια του πρωθυπουργού, της κυβέρνησης, των ειδικών».

 

“Είμαστε όλοι άνεργοι με κρατική εντολή”! Ξεσπούν κατά της κυβέρνησης οι μουσικοί και προειδοποιούν: Δεν θα ανεχθούμε άλλο αυτή την κατάσταση

Σε πανκαλλιτεχνικό – πανελλαδικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα στις 10 ιανουαρίου καλεί ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος, αντιδρώντας στα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αφού όπως τονίζει με τα νέα μέτρα οι μουσικοί μένουν ουσιαστικά χωρίς εισόδημα, αφού απαγορεύτηκε εντελώς η μουσική και “είμαστε όλοι άνεργοι με κρατική εντολή, χωρίς καμιά αποζημίωση”.

“Το μόνο μέτρο που παίρνει η κυβέρνηση είναι η ατομική ευθύνη” καταγγέλλουν οι μουσικοί, επισημαίνοντας ότι “μειώνει τις δαπάνες του προϋπολογισμού για τη δημόσια υγεία, αγνοώντας τις έρευνες των επιστημόνων, που λένε ότι θα είχαμε κατά 40% λιγότερους νεκρούς με ένα επαρκέστερο Δημόσιο σύστημα Υγείας”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου:

Τα οριζόντια μέτρα που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση καθιστούν  αδύνατη την εργασία του μουσικού – για μια ακόμη φορά καθώς απαγορεύει ξανά τη μουσική στην εστίαση και τη διασκέδαση. Η κυβερνητική πολιτική διαχείρισης της πανδημίας αυξάνει τους νεκρούς στη χώρα μας και αφήνει χιλιάδες καλλιτέχνες άνεργους χωρίς μέτρα στήριξης από τον Αύγουστο μέχρι σήμερα.

Ταυτόχρονα επιδοτεί τους επιχειρηματίες παραγωγούς και εργοδότες – γενναιόδωρα τους μεγάλους, με ψίχουλα τους μικρούς. Το μόνο μέτρο που παίρνει η κυβέρνηση είναι η ατομική ευθύνη. Μειώνει τις δαπάνες του προϋπολογισμού για τη δημόσια υγεία, αγνοώντας τις έρευνες των επιστημόνων, που λένε ότι θα είχαμε κατά 40% λιγότερους νεκρούς με ένα επαρκέστερο Δημόσιο σύστημα Υγείας.

Πολλές παραστάσεις, παραγωγές, συναυλίες ακυρώνονται η αναβάλλονται με τραγικές συνέπειες για τους μουσικούς. Ενώ οι γιορτές είναι παραδοσιακά περίοδος εντατικής εργασίας για τον κλάδο μας, σήμερα μένουμε χωρίς εισόδημα. Διακινδυνεύσαμε  την υγεία μας δουλεύοντας σε χώρους με συνωστισμό που συχνά δεν τηρούσαν  τα μέτρα, δεχτήκαμε πιέσεις να εργαστούμε ακόμα και με covid ενώ ακόμη και κρούσματα αποκρύφτηκαν για να μην “πέσει” η παραγωγή. Τώρα απαγορεύτηκε εντελώς η μουσική, είμαστε όλοι άνεργοι με κρατική εντολή, χωρίς καμιά αποζημίωση.

Δεν θα ανεχθούμε άλλο αυτήν την κατάσταση.

 Καλούμε σε

 πανκαλλιτεχνικό – πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 10/01/22 στο Σύνταγμα.

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

  • Δωρεάν ράπιντ τεστ σε όλους τους εργασιακούς-συναυλιακούς χώρους με ευθύνη της κυβέρνησης. Δωρεάν χορήγηση σε όλους των αναγκαίων  μέσων ατομικής προστασίας. Η επιδημιολογική επιτήρηση δεν είναι αποκλειστικά ατομική μας ευθύνη, ούτε μπορεί το κόστος της να βαρύνει τους εργαζόμενους. Ενίσχυση του Δημόσιου συστήματος Υγείας , άμεση επίταξη των Ιδιωτικών Νοσοκομείων.
  • Να δοθεί επιτέλους η αποζημίωση ειδικού σκοπού για όλους τους μήνες, από τον Αύγουστο μέχρι σήμερα και για όσο ουσιαστικά συνεχίζεται ο περιορισμός της εργασίας μας.
  • Να σταματήσει ο απαράδεκτος αποκλεισμός όσων συναδέλφων εγγράφηκαν στο μητρώο καλλιτεχνών εκπρόθεσμα.
  • Να δοθούν άμεσα τα δώρα Χριστουγέννων του 2020 και 2021 καθώς και το δώρο Πάσχα και επίδομα αδείας του 2021 που δικαιούμαστε από τα ένσημα των επιδοτήσεων.
  • Να υπολογιστούν τα ένσημα από την επιδότηση του 2021 μέσω του ΕΡΓΑΝΗ για να μπορούμε να πάρουμε επιδότηση ανεργίας μετά τις απολύσεις του Ιανουαρίου και να διορθωθούν τα λάθη σε ΚΑΔ και ένσημα σε σχέση με το εποχικό επίδομα.
  • Να ενταχθούν στα μέτρα στήριξης και οι συνάδελφοι που δουλεύουν με μπλοκάκι και οι μικροί επαγγελματίες με εισοδηματικά κριτήρια
  • Να αποζημιωθούν όλοι οι συνάδελφοι σε περίπτωση ακύρωσης ή αναβολής παράστασης.
  • Να αποζημιωθούν οι συνάδελφοι που δεν μπορούν να εργαστούν λόγω νόσησης από covid-19.

Στο δρόμο μεγαλώνει η φωνή μας.
Καλούμε σε συντονισμό όλα τα Σωματεία στο Θέαμα –Ακρόαμα
και όλους τους φορείς Καλλιτεχνών.
Όλοι και όλες στο Σύνταγμα με τα μουσικά μας όργανα.

Ξέρουμε πως μέσα από τους αγώνες μας έχουμε κατακτήσεις. Θα συνεχίσουμε μαζικά με μεγαλύτερη δύναμη, επιμονή και συσπείρωση.