Άρης: «Όσες λέξεις κι αν γραφτούν, δεν μπορούν να περιγράψουν… * ΚΕΔ/ΕΟΚ: Επιστροφή για Συμεωνίδη, Ζαβλανό, τέλος οι Παπαδημητρίου, Τανατζής

Άρης: «Όσες λέξεις κι αν γραφτούν, δεν μπορούν να περιγράψουν μία κατάσταση καλύτερα από την εικόνα» (vid)

Άρης: «Όσες λέξεις κι αν γραφτούν, δεν μπορούν να περιγράψουν μία κατάσταση καλύτερα από την εικόνα»

Η ΚΑΕ Άρης έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με τα λάθη των διαιτητών όπως ισχυρίζεται στο ματς με τον Κολοσσό.

Η ανακοίνωση του Άρη αναφέρει, «Επειδή όσες λέξεις κι αν γραφτούν, δεν μπορούν να περιγράψουν μία κατάσταση καλύτερα από την εικόνα, η Κ.Α.Ε. ΑΡΗΣ παραθέτει τα πράγματα και θαύματα που έγιναν στον αγώνα με τον Κολοσσό Ρόδου.

Αυτή είναι η απάντησή μας σε όλους όσοι προσπαθούν από το βράδυ του Σαββάτου (26/12) να κάνουν το άσπρο – μαύρο, στην προσπάθειά τους να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα (και τους αδικαιολόγητους) και νομίζουν ότι πετώντας λάσπη στον ανεμιστήρα θα… φοβίσουν τον ΑΡΗ.

Μ’ αυτές τις εικόνες, αφήνουμε το διαιτητικό τρίο στην κρίση του κόσμου και κυρίως των οργάνων της διαιτησίας, τα οποία θέλουμε να πιστεύουμε ότι δε θα περάσουν «στο ντούκου» τα όσα έγιναν εις βάρος της ομάδας μας.

Υ.Γ.: Στις φάσεις δεν έχει συμπεριληφθεί καν το αντιαθλητικό φάουλ και η… εξπρές αποβολή του Γιάννη Κουζέλογλου με τεχνική ποινή, γιατί θεωρούμε ότι σ’ εκείνο το σημείο ο αγώνας είχε κριθεί. Για όσους νομίζουν ότι κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας…
Υ.Γ. 2 Το συγκεκριμένο video θα αποσταλεί στους ιθύνοντες της FIBA και της Euroleague, προκειμένου να διαπιστώσουν τι συμβαίνει στο ελληνικό πρωτάθλημα. Η Κ.Α.Ε. ΑΡΗΣ θα πράξει ό,τι είναι δυνατό, ώστε οι τρεις συγκεκριμένοι διαιτητές να μην σφυρίξουν ξανά».

 

ΚΕΔ/ΕΟΚ: Επιστροφή για Συμεωνίδη – Ζαβλανό, τέλος οι Παπαδημητρίου – Τανατζής

Ο Στέλιος Συμεωνίδης στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Θεσσαλονίκη το 2019

Ο Στέλιος Συμεωνίδης και ο Νίκος Ζαβλανός επέστρεψαν στην ΚΕΔ/ΕΟΚ, αντικαθιστώντας τους Νίκο Παπαδημητρίου και Γιώργο Τανατζή. Οι δύο τελευταίοι φαίνεται πως πλήρωσαν το μάρμαρο για τις πολλές διαμαρτυρίες φέτος για τη διαιτησία.

Λίγες ημέρες πριν φύγει το 2020, κι αφού για ακόμη ένα αγωνιστικό διήμερο υπήρξαν πολύ έντονες διαμαρτυρίες για τη διαιτησία (βλ. η ανακοίνωση της ΚΑΕ Άρης για όσα έγιναν στο παιχνίδι με τον Κολοσσό ήταν πολύ σκληρή), η ΚΕΔ/ΕΟΚ άλλαξε σύνθεση. Ο μέχρι πρότινος επικεφαλής, Νίκος Παπαδημητρίου, και ο Γιώργος Τανατζής (ήταν παρατηρητής στο Nick Galis Hall) αποχώρησαν από την πενταμελή επιτροπή.

Σε αυτή ηγείται πλέον (ξανά) ο Στέλιος Συμεωνίδης, ο οποίος επιστρέφει μαζί με τον Νίκο Ζαβλανό (ως υπεύθυνος παρατήρησης), ενάμιση χρόνο μετά την αποχώρησή τους από την ΚΕΔ/ΕΟΚ. Τα άλλα τρία μέλη (Κωνσταντίνος Κορομηλάς, Κυριάκος Ταβουλαρέας, Κωνσταντίνος Μητσόπουλος) παραμένουν ως έχουν.

Η σχετική ανακοίνωση της ΕΟΚ:

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ε.Ο.Κ. αποφάσισε την συγκρότηση της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας της Ομοσπονδίας με τα παρακάτω αναφερόμενα μέλη.

Στυλιανός Συμεωνίδης ως Πρόεδρος

Κωνσταντίνος Κορομηλάς ως Μέλος, Υπεύθυνος Εκπαίδευσης – Εθνικός Καθηγητής

Κυριάκος Ταβουλαρέας ως Μέλος

Κωνσταντίνος Μητσόπουλος ως Μέλος

Νικόλαος Ζαβλανός ως Μέλος, Υπεύθυνος Παρατήρησης