Άρης: Σκληρό παζάρι με Βεργίνη, Τσαϊρέλη * Ηρακλής και Σκουρτόπουλος θέλουν να συνεχίσουν μαζί

Ο Άρης προσπαθεί να πετύχει διακανονισμό με τους Δημήτρη Βεργίνη, Μιχάλη Τσαϊρέλη ούτως ώστε να κλείσει εκκρεμότητες και να αποσύρουν το αίτημα κατάπτωσης της εγγυητικής επιστολής της ΚΑΕ.

Αυτό πρόκειται να εκδικαστεί στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού την προσεχή Τετάρτη (12/5) και σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέουν από το περιβάλλον του Άρη, έχει βρεθεί σημείο ταύτισης με τους υπόλοιπους πρώην παίκτες – αλλά και τον Δημήτρη Πρίφτη – οι οποίοι είχαν καταθέσει αίτημα κατάπτωσης της εγγυητικής. Απομένει να κάνει το ίδιο με τους Δημήτρη Βεργίνη, Μιχάλη Τσαϊρέλη αλλά στις διαπραγματεύσεις που προηγήθηκαν στα τελευταία 24ώρα δεν βρέθηκε η χρυσή τομή. Μάλιστα οι «κίτρινοι» εκφράζουν την ενόχλησή τους για το χειρισμό της υπόθεσης από τον εκπρόσωπο των δύο παικτών σημειώνοντας «την εμμονή στο αίτημα περί κατάπτωσης της εγγυητικής επιστολής της ΚΑΕ η οποία ισοδυναμεί με υποβιβασμό της ομάδας στη Β’ Εθνική».

Το τελευταίο κομμάτι έχει τη σημασία του καθώς στην τελευταία συζήτηση μεταξύ των δύο πλευρών, η πλευρά του Άρη σημείωσε ότι στην περίπτωση που καταπέσει η εγγυητική επιταγή δεν θα την καλύψει, πράγμα το οποίο προφανώς θα σημαίνει ότι η ΚΑΕ Άρης δεν θα ανταποκριθεί στις προϋποθέσεις συμμετοχής στο Πρωτάθλημα, γι’ αυτό σημείωσε ότι «ισοδυναμεί με υποβιβασμό της ομάδας στη Β’ Εθνική», δεδομένου ότι θα πρέπει να εκδόσει και δεύτερη εγγυητική επιστολή (80.000 ευρώ). Παράλληλα, στη διαρροή της η ΚΑΕ Άρης σημείωσε ότι «ο συγκεκριμένος νομικός είναι πολύ πιθανό να επηρεάζει τους δύο αθλητές… και να είναι ο υποκινητής των ενεργειών τους που έχουν ως στόχο να βλάψουν την ΚΑΕ Άρης».

Πληροφορίες του gazzetta.gr αναφέρουν ότι προβλέπεται να υπάρξουν νέες συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών. Οι παίκτες θέλουν εγγυήσεις για το σύνολο των χρημάτων που τους οφείλονται τα οποία (συνολικά) ξεπερνούν τα 110.000 ευρώ.

 

Ηρακλής και Σκουρτόπουλος θέλουν να συνεχίσουν μαζί

Ηρακλής και Σκουρτόπουλος θέλουν να συνεχίσουν μαζί

Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, ο Θανάσης Σκουρτόπουλος θα παραμείνει στην τεχνική ηγεσία του Ηρακλή και απομένει μια συνάντηση για να επικυρωθεί η επέκταση της συνεργασίας.

Αυτή η συνάντηση προβλέπεται να γίνει την ερχόμενη εβδομάδα στην Αθήνα μεταξύ του προέδρου της ΚΑΕ Ηρακλής, Θόδωρου Δρακόπουλου, με τον ομοσπονδιακό τεχνικό. Οι δύο άνδρες θέλουν να συνεχιστεί αυτή η συνεργασία, πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα ότι δεν υπάρχει διαφορά στο οικονομικό και απομένει να ξεκαθαρίσουν ζητήματα τα οποία αφορούν τον αγωνιστικό προϋπολογισμό της επόμενης χρονιάς αλλά και λειτουργικού χαρακτήρα. Εφόσον δεν προκύψει απρόοπτο, αυτή η συνάντηση θα επικυρώσει την επέκταση της συνεργασίας γι’ ακόμη έναν χρόνο, κυρίως όμως θα τεθούν στο τραπέζι και θα συζητηθούν οικονομικά δεδομένα που θα αφορούν το μπάτζετ της επόμενης ομάδας αλλά και οι μεταγραφικοί στόχοι.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν παρθεί αποφάσεις σε ότι αφορά τους παίκτες της τωρινής ομάδας, πλην της περίπτωσης του Βασίλη Καββαδά για τον οποίον υπάρχει ξεκάθαρη πρόθεση για την υπογραφή νέου συμβολαίου διάρκειας (τουλάχιστον) δύο χρόνων. Η εξέλιξη αυτής της υπόθεσης θα εξαρτηθεί (κυρίως) από τις προτάσεις που θα δεχθεί ο διεθνής σέντερ από ομάδες του εξωτερικού. Για παράδειγμα, αυτή τη στιγμή βρίσκεται μέσα στη λίστα των παικτών που σκέφτονται στην Μπιλμπάο για το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.