Άποψη: Τα δύσκολα είναι μπροστά — Aπάντηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε ΝΔ: «Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά πανικό που δεν κρύβεται κιόλας…»

Ο στόχος επιτεύχθηκε απόλυτα. Ο πρόεδρος και η νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. εξελέγησαν από μια ευρύτατη κομματική βάση, καθώς δίπλα στα παλιά μέλη του κόμματος προστέθηκαν και δεκάδες χιλιάδες νέα που προσήλθαν στις χθεσινές εκλογικές διαδικασίες.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με το συνέδριο και την εκλογή ηγεσίας σημείωσε μια εντυπωσιακή επιτυχία, ολοκλήρωσε τον πολιτικό-προγραμματικό και οργανωτικό μετασχηματισμό του, έκλεισε το κεφάλαιο της εσωστρέφειας με τις πλέον δημοκρατικές διαδικασίες και είναι πια έτοιμο να αφοσιωθεί ολοκληρωτικά στον στόχο της πολιτικής αλλαγής.

Μπορεί ο πρωθυπουργός να δηλώνει με κάθε ευκαιρία ότι οι εκλογές θα γίνουν σε έναν χρόνο, αλλά κανείς πλέον δεν αμφιβάλλει -σε οποιονδήποτε πολιτικό χώρο και αν βρίσκεται- ότι αυτό θα συμβεί πολύ νωρίτερα και ότι η χώρα ήδη βρίσκεται σε μια άτυπη αλλά ουσιαστική προεκλογική περίοδο.

Κατά συνέπεια ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. έχει βαρύ φορτίο μπροστά του αλλά και το πιο πρόσφορο έδαφος να δοκιμάσει στην πράξη, να προβάλει και να εδραιώσει στην κοινωνία τη νέα φυσιογνωμία του.

Κατ’ αρχάς είναι υποχρεωμένος πολύ γρήγορα -καθώς δεν υπάρχει χρόνος να πράξει διαφορετικά- να ενσωματώσει στις τάξεις του τα νέα μέλη και να τα εντάξει στην πολιτική δραστηριότητά του. Πρόκειται για μια παράλληλη αλλά ουσιαστική -θα λέγαμε καθοριστική- διαδικασία, για να μπορέσει να πετύχει τον πολιτικό στόχο του, όπως τον προσδιόρισε χθες βράδυ ο Αλέξης Τσίπρας: να είναι πρώτο κόμμα και με διαφορά στις επικείμενες εκλογές.

Για να το πετύχει πρέπει να κερδίσει με την πολιτική του την απαραίτητη μάζα των ψηφοφόρων, αλλά και να δημιουργήσει ευρύτερα στην κοινωνία την αίσθηση ότι θα είναι η αυριανή κυβέρνηση. Αυτό δεν είναι εύκολο, καθώς ναι μεν η κυβέρνηση βρίσκεται σε φάση διαρκούς φθοράς, αλλά αυτή η φθορά από αρνητική τοποθέτηση απέναντι στην κυβερνητική πολιτική της Ν.Δ. πρέπει να μετατραπεί σε θετική υποστήριξη της πολιτικής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οι προαναφερόμενοι στόχοι δεν θα συναντήσουν μόνο την αντίδραση των πολιτικών αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. αλλά και τον λυσσαλέο πόλεμο ισχυρότατων κέντρων εξουσίας που αισθάνονται την πολιτική αλλαγή ως μέγιστη απειλή στα συμφέροντά τους. Κατά συνέπεια τα δύσκολα είναι μπροστά για τον Αλέξη Τσίπρα και το κόμμα του.

 

Aπάντηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε ΝΔ: «Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά πανικό που δεν κρύβεται κιόλας…»

Τον κ. Τσίπρα ως μοναδικό υποψήφιο τον ψήφισαν περισσότεροι πολίτες από τον κ. Μητσοτάκη με ανθυποψηφίους, απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην ανακοίνωση της ΝΔ για τις εκλογές της Κυριακής. «Ο πανικός της ΝΔ δεν κρύβεται», τονίζει η Κουμουνδούρου

«Η ΝΔ και ο εκπρόσωπός της καλό είναι να μην δείχνει τόσο έντονα τον πανικό της», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και επισημαίνει:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία σήμερα έχει 172.000 εγγεγραμμένα μέλη εκ των οποίων πάνω από 110.000 εγγράφηκαν σε μια κάλπη που αφορούσε μόνο μέλη και όχι φίλους και συγγενείς.

Και σε μια εκλογή όπου πράγματι δεν υπήρχε έτερος υποψήφιος, αλλά αυτό μάλλον κάνει ακόμη μεγαλύτερο το σημερινό αποτέλεσμα. Ο Αλέξης Τσίπρας έλαβε πάνω από 150000 ψήφους για να επανεκλεγεί.

Να θυμίσουμε ότι ο κ. Μητσοτάκης σε μια διαδικασία όπου ψήφιζαν όχι μόνο μέλη αλλά ακόμη και ψηφοφόροι άλλων κομμάτων έλαβε 115.000 ψήφους στον πρώτο γύρο και 173.000 στον δεύτερο.

Αντιστοίχως ο κ. Ανδρουλάκης 98.000 ψήφους  στον πρώτο γύρο και 139.000 στον δεύτερο.

Πόσοι από αυτούς είναι μέλη των κομμάτων τους ας μην το ψάξουμε καλύτερα. Όσον αφορά τους 15χρονους, καλό θα είναι να ανατρέξουν εκεί στη ΝΔ στο καταστατικό της ΟΝΝΕΔ  όπου η ηλικία εγγραφής μέλους είναι τα 13 χρόνια και όχι τα 15 που είναι στο καταστατικό της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ».

«Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά πανικό που δεν κρύβεται κιόλας…», καταλήγει σκωπτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Tι έλεγε η ΝΔ

Υπενθυμίζεται ότι σε ανακοίνωσή της αργά το βράδυ της Κυριακής, η ΝΔ προσπάθησε να υποβαθμίσει τη σημασία των εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ λέγοντας πως «ο κ. Τσίπρας νίκησε τον κ. Τσίπρα κι ανατρέποντας τα προγνωστικά, εκλέχτηκε πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ελπίζοντας ότι έχει κατοχυρώσει τη θέση του μετά την επερχόμενη ήττα. Γιατί αυτός ήταν ο στόχος του. Όσο για τους πανηγυρισμούς για τη συμμετοχή αρκεί να θυμίσουμε τους αριθμούς: στις κάλπες για εκλογή Προέδρου της ΝΔ έλαβαν μέρος 404.000 πολίτες και για την εκλογή προέδρου στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ συμμετείχαν 270.000 πολίτες».

Ερμηνεύοντας κατά το δοκούν το αποτέλεσμα, η ΝΔ προσέθετε: «Η σύγκριση μιλάει από μόνη της. Αν βεβαίως μπορεί να υπάρξει σύγκριση, αφού ούτε ένας και μοναδικός υποψήφιος υπήρχε, ούτε καλούνταν στην κάλπη 15χρονοι και όποιος βρίσκεται στην ελληνική επικράτεια, ακόμα και χωρίς εκλογικά δικαιώματα. Στον ΣΥΡΙΖΑ αντί να  προβληματιστούν, όταν έχουν κάνει τέτοια καμπάνια, συνεχίζουν να κατασκευάζουν μια δική τους πραγματικότητα, στην οποία πάντα κερδίζουν. Κυρίως όταν τρέχουν μόνοι τους».