Άποψη: Ο πιο καλός λογοκριτής ήταν αυτός στην τάξη

Η ΕΡΤ ενισχύει την ελληνική κινηματογραφική παραγωγή | Tetragwno.gr

Όταν ανέλαβε πρόεδρος της ΕΡΤ ο διευθυντής του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού Κ. Ζούλας έγινε με τον πλέον καθαρό τρόπο σαφές ότι το Μέγαρο Μαξίμου ήθελε μια απόλυτα χειραγωγούμενη δημόσια τηλεόραση που να υπηρετεί τα συμφέροντα του Κ. Μητσοτάκη χωρίς αναστολές.

Ο πιο καλός λογοκριτής ήταν αυτός στην τάξη

Η νέα ηγεσία της ΕΡΤ ανέλαβε κάποιες θετικές πρωτοβουλίες, όπως τη δημιουργία του Ertflix, βελτίωσε την τηλεθέαση με νέο ψυχαγωγικό πρόγραμμα, και έτσι απέκτησε ακόμη μεγαλύτερη άνεση για να κάνει τη «βρώμικη δουλειά» της προπαγάνδας.

Οι καταγγελίες για λογοκρισία είναι συνεχείς και τεκμηριωμένες. Δεν απαντούν σε τίποτα, δεν λογοδοτούν, δεν εξηγούν, πόσο μάλλον δεν ζητούν συγγνώμη και δεν δεσμεύονται να αναθεωρήσουν πρακτικές φίμωσης δημοσιογράφων, εξαφάνισης ειδήσεων, μεροληπτικής παρουσίασης του κυβερνητικού έργου και υποβάθμισης της αντιπολίτευσης, χαριστικών προσλήψεων, πελατειακών αυξήσεων, παραχώρησης εκπομπών σε συγγενείς και φίλους του Μεγάρου Μαξίμου.

Η ιστορία της ΕΡΤ είναι γεμάτη θλιβερά περιστατικά κυβερνητικών παρεμβάσεων, στρατευμένης δημοσιογραφίας και σκανδάλων διασπάθισης δημόσιου χρήματος προς όφελος «ημετέρων». Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν διαβαθμίσεις και ότι όλα αλέθονται στον διαχρονικό μύλο της εργαλειοποίησης της ΕΡΤ από το σύστημα εξουσίας.

Είναι αξιοθαύμαστοι οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ που δεν σιωπούν και υπερασπίζονται τη δημοσιογραφική τους αξιοπρέπεια.

Από το σημείωμα για την απόκρυψη φωτογραφιών Λιγνάδη – Μητσοτάκη μέχρι το θάψιμο ρεπορτάζ της Μ. Νικολάρα έχουν συμβεί πολλά. Προστίθενται διαρκώς νέοι κρίκοι στην αλυσίδα της χειραγώγησης της δημόσιας τηλεόρασης από τον έμπιστο του πρωθυπουργού που τοποθετήθηκε σ αυτή τη θέση για να κάνει αυτό που κάνει, να προάγει τα συμφέροντα του Μεγάρου Μαξίμου και να παράγει θετική δημοσιότητα για την κυβέρνηση.

Άριστος στην προπαγάνδα, ακόμη πιο άριστος στη λογοκρισία. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*