Άποψη: Νέες κουκούλες, παλιές συνταγές

Δεν μοιάζει πλέον καθόλου παράλογο το γεγονός ότι όποιος ρωτήσει ένα νέο παιδί τι είναι το κράτος δικαίου κι αν πιστεύει σ’ αυτό εκείνο θα του γελάσει κατάμουτρα!

Αυτή η καθημερινή προαναγγελία νέων συλλήψεων ατόμων που «φέρονται να σχετίζονται με τον ξυλοδαρμό του αστυνομικού» από τους τόσο καλά πληροφορημένους κύκλους της Κατεχάκη, έχει ξεφύγει εδώ και καιρό από τα όρια της ερευνητικής δημοσιογραφίας και προσομοιάζει πλέον με την δημοσιογραφία της κουκούλας ή της διατεταγμένης αποστολής.

Αξημέρωτα σχεδόν προαναγγέλλονται συλλήψεις ενώ παράλληλα «αποκαλύπτονται» σήμερα σχέσεις χούλιγκαν και αντιεξουσιαστών που πήραν μέρος από κοινού στον κατάπτυστο ξυλοδαρμό του αστυνομικού, χθες σε μια απαγορευμένη «συνάθροιση», προχθές σε μια κατάληψη κλπ.
ADVERTISING

Αν μπουν οι Κλουζό στον κόπο να διαβάσουν στην «Εφ.Συν.» και σε τόσα άλλα έντυπα και ιστοσελίδες το πώς ανακρίθηκαν επί μέρες τώρα νέοι άνθρωποι, που συνελήφθησαν στοχευμένα και εκ των υστέρων λόγω ένταξης τους σε συλλογικότητες ή λόγω παράνομων τηλεφωνικών υποκλοπών ή απλά λόγω εξωτερικής εμφάνισης θα καταλάβουν και τον τρόπο δράσης των λαγωνικών του Μ. Χρυσοχοίδη.

Με ξύλο ζητούσαν να μάθουν στη ΓΑΔΑ τί ομάδα είναι ένας από τους συλληφθέντες προκειμένου να κάνουν την επιθυμητή σύνδεση μετά το φιάσκο της οπαδικής -όπως αποδείχθηκε- επίθεσης νεαρών στη Ν. Σμύρνη.

Κακά τα ψέματα το είδος αυτής της δημοσιογραφίας έχει εγκαινιαστεί εδώ και δεκαετίες από τη στιγμή που αναζητούσαν στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ τον αρχηγό της 17 Νοέμβρη. Η δημοσιογραφία της κουκούλας ήταν παρούσα σε κάθε νεανικό ξέσπασμα είτε είχε είτε δεν είχε χαρακτηριστικά βίας. Γιγαντώθηκε το 2002 όταν η «έγκυρη» δημοσιογραφία ταυτίστηκε μαζί της και παρά τα συχνότατατα αστυνομικά φιάσκα με συλλήψεις αθώων βοήθησε σε ένα νέο πλήρες φακέλωμα εκατοντάδων νέων ανθρώπων που στιγματίστηκαν ως ο εσωτερικός εχθρός λόγω… πεποιθήσεων.

Σήμερα προαναγγέλλονται «σύμφωνα με πληροφορίες» νέες συλλήψεις τη στιγμή που ακόμα δεν έχει κοπάσει η διαμαρτυρία για την αστυνομική βία, τα βασανιστήρια και το διασυρμό ανθρώπων. Δεν μοιάζει πλέον καθόλου παράλογο το γεγονός ότι όποιος ρωτήσει ένα νέο παιδί τι είναι το κράτος δικαίου κι αν πιστεύει σ’ αυτό εκείνο θα του γελάσει κατάμουτρα!