Άποψη: Μητσοτακικό παραλήρημα: «Ο ΣΥΡΙΖΑ μας έβαλε στα μνημόνια»

Γυμνασιακού επιπέδου ειρωνείες για τις εκλογικές ήττες του ΣΥΡΙΖΑ

Χωρίς ψυχραιμία, φωνάζοντας και εκστομίζοντας ανιστόρητες κατηγορίες αντέδρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα.

Μετά το τέλος της ομιλίας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε να παρέμβει και αφήνοντας τη «μάσκα» του ψύχραιμου πολιτικού στην άκρη, επιτέθηκε με πρωτοφανή τρόπο κατά του πολιτικού του αντιπάλου, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να πει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έβαλε τη χώρα στα μνημόνια.

«Όταν μιλάτε για τα μνημόνια τα οποία αντιπαλεύατε μου θυμίζετε τη γνωστή ιστορία με τον πυρομανή ο οποίος φωνάζει την πυροσβεστική. Εσείς μας βάλατε στα μνημόνια, εσείς καταστρέψατε τις προοπτικές της οικονομίας τέσσερα χρόνια παρέα με τον κ. Βαρουφάκη και όλα αυτά τα οποία κάνατε το πρώτο 6μηνο του 2015, με την υπερήφανη διαπραγμάτευση που τόσο καλά θυμόμαστε…», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός στην τριτολογία του, απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα.

Όπως είναι λογικό η αναφορά του προκάλεσε την έντονη αντίδραση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, για τους οποίους φυσικά αδιαφόρησε κατά τον συνήθη τρόπο του.

Το «παραλήρημα» του πρωθυπουργού δεν σταμάτησε σε αυτό το σημείο, αλλά προχώρησε σε απαράδεκτους χαρακτηρισμούς κατά του κ. Τσίπρα, τον οποίο χαρακτήρισε «ψεύτη» και «τέως αποτυχημένο πρωθυπουργό».

Ακόμη πιο θλιβερή ήταν η εικόνα ενός πρωθυπουργού που δήθεν δεν απειλείται δημοσκοπικά από τον κύριο αντίπαλό του, να προσφεύγει σε γυμνασιακού επιπέδου ειρωνίες για τις εκλογικές ήττες του ΣΥΡΙΖΑ πριν δύο χρόνια.

Συγκεκριμένα, μιλώντας για το ζήτημα της γονικής παροχής είπε απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ: «Όταν έρχεστε εδώ και αμφισβητείτε μια επιλογή την οποία αναγνωρίζει η πλειοψηφία της μεσαίας τάξης ως ανακουφιστική επιλογή, χρησιμοποιώντας το επιχείρημα του εκπροσώπου σας, ότι δήθεν αφορά μόνο τις γονικές παροχές 800.000 ευρώ, είστε απλά ψεύτης, ψεύτης. Και ψεύτης θα παραμείνετε, όταν διαστρεβλώνετε κατά τέτοιο τρόπο μια επιλογή της κυβέρνησης».

Και πρόσθεσε στον ίδιο τόνο: «Αλλά βλέπετε τα παλιά χούγια δεν ξεχνιούνται και φοβάμαι ότι η αντιπολίτευση δυστυχώς δεν σας ωρίμασε πολιτικά. Και μπορεί το 2014 να είχατε τον ενθουσιασμό τού καινούργιου που έκρυβε ενδεχομένως τις όποιες αδυναμίες σας, τώρα είστε ένας τέως αποτυχημένος πρωθυπουργός, καταγεγραμμένος στη συνείδηση του ελληνικού λαού ως ένας άνθρωπος που κυβέρνησε 4 χρόνια και έχασε τρεις εκλογές με 9 και 10 μονάδες διαφορά. Επομένως λίγο παραπάνω σεβασμό όταν μιλάμε και κάνουμε τέτοιες πολιτικές αντιπαραθέσεις. Αν ξανακερδίσετε εκλογές θα νομιμοποιήστε να λέτε ότι δικαιωθήκατε. Προς το παρόν δεν δικαιωθήκατε, τρεις φορές στη σειρά χάσατε».