Με τη Γεωργία και κάθε Γεωργία — Θεσσαλονίκη: 15χρονη μαθήτρια κατήγγειλε βιασμό και η καθηγήτρια τη στοχοποίησε

Βιασμός Θεσσαλονίκη: Δείτε τις δύο καταθέσεις της Γεωργίας Μπίκα - Γεγονότα

Θέλει πολύ θάρρος και αποφασιστικότητα για να περιμένεις τρεις μέρες χωρίς να πλυθείς, την ώρα που το έχεις μεγάλη ανάγκη, για να σε εξετάσει ιατροδικαστής. Και θα πρέπει να έχεις πονέσει πολύ για  να εκτεθείς αποκαλύπτοντας το όνομα και το πρόσωπό σου, όταν απέναντί σου βρίσκονται πανίσχυρες οικογένειες, αυτόκλητοι “δικαστές θυμάτων” που αναρωτιούνται γιατί πήγες σε τέτοιο πάρτυ και αδίστακτοι σχολιαστές που σε επικρίνουν για τον δημοσιογράφο που διάλεξες να μιλήσεις.

Με τη Γεωργία και κάθε Γεωργία

Η Γεωργία Μπίκα το άντεξε και το έκανε. Παρά την αδιαφορία των θεσμών, επέμεινε και κατάφερε να φέρει την υπόθεση του ομαδικού βιασμού της στο προσκήνιο και ενώπιον της Δικαιοσύνης. Χάρη στο πείσμα και τη δύναμή της, άνοιξε ένα πολύ σκοτεινό κουτί στο οποίο κρύβεται η αθλιότητα τυχερών κληρονόμων, διαστροφικών γόνων, που διασκεδάζουν, με τη βοήθεια ασυνείδητων μεσαζόντων, κάνοντας κακό σε ευάλωτες γυναίκες.

Αν δεν είχε σταθεί όρθια, περιμένοντας τις αρχές να αντιδράσουν, το πιθανότερο είναι ότι ο εφιάλτης που έζησε θα έμενε στο σκοτάδι και οι βιαστές της Θεσσαλονίκης θα προετοίμαζαν το επόμενο αποκρουστικό πάρτι.

Η ιστορία της δείχνει ότι το κράτος δικαίου στη χώρα μας είναι σαθρό όταν πρόκειται για τα ανομήματα των ελίτ. Δείχνει ακόμη ότι η κοινωνία των πολιτών κάνει θαύματα όταν κινητοποιείται και ότι κανένα κέντρο εξουσίας δεν είναι άτρωτο.

Δεν υπάρχουν χαμένες υποθέσεις ούτε βέβαιες ήττες σε μια σύγκρουση με ηθικό διακύβευμα, ακόμη και όταν η διαφορά ισχύος είναι τεράστια. Το έμαθε σε όσους δεν το ήξεραν μια 24χρονη φτωχή κοπέλα από τη Θεσσαλονίκη που έχει χάσει τους γονείς και τον σύντροφό της και πήγε σε ένα φανταχτερό πάρτι το βράδυ της Πρωτοχρονιάς, ανυποψίαστη για την κόλαση που την περίμενε.

Με τη Γεωργία και κάθε Γεωργία.  Με το καλό, το αληθινό και το δίκαιο.

 

Θεσσαλονίκη: 15χρονη μαθήτρια κατήγγειλε βιασμό και η καθηγήτρια τη στοχοποίησε: «Εσύ η μόνη καριέρα που θα κάνεις θα είναι στα στενά»

Ο εκπρόσωπος των οικογενειών Φώτης Γροντάς, κατήγγειλε ότι ο διευθυντής του ΕΠΑΛ κάλεσε το θύμα του βιασμού στο γραφείο του, πιέζοντας για να συγκαλύψει το περιστατικό

Πραγματικά σοκαριστικά είναι τα όσα φαίνεται να βιώνει μια νεαρή μαθήτρια σε ΕΠΑΛ της δυτικής Θεσσαλονίκης, η οποία πριν από μερικούς μήνες είχε καταγγείλει τον βιασμό της από συμμαθητή της και σήμερα βρίσκεται αντιμέτωπη με την κακοποιητική συμπεριφορά της καθηγήτριας της.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του thesstoday.gr, η καθηγήτρια φέρεται να είχε πει τον Νοέμβριο εντός της τάξης και μπροστά σε όλους εις βάρος της ανήλικης που κατήγγειλε βιασμό από 16χρονου συμμαθητή της, ότι: «Εσύ η μόνη καριέρα που θα κάνεις θα είναι στα στενά της Γιαννιτσών», Στο περιστατικό που συγκλόνισε την τοπική κοινωνία -και έφερε στο φως μάλιστα και νέες καταγγελίες βιασμού κατά ανήλικων κοριτσιών- ήρθε να προστεθεί και η καταγγελία για τη συμπεριφορά καθηγήτριας προς το πρόσωπό της 15χρονης.

Ειδικότερα, όπως καταγγέλλει ο εκπρόσωπος των οικογενειών Φώτης Γροντάς, στις 12 Ιανουαρίου η εκπαιδευτικός στοχοποίησε την 15χρονη μαθήτρια, χρησιμοποιώντας φρασεολογία χυδαίου περιερχομένου, τη στιγμή που όλοι οι μαθητές ήταν παρευρισκόμενοι στην αίθουσα.

Κι όλα αυτά συμβαίνουν ενώ οι υποθέσεις των βιασμών βρίσκονται ήδη στον ανακριτή και ταυτόχρονα βρίσκεται σε εξέλιξη και η ΕΔΕ εναντίον του Διευθυντή του σχολείου. Ο εκπρόσωπος των οικογενειών Φώτης Γροντάς ανέφερε στο ThessToday.gr ότι η εκπαιδευτικός ασκεί μπούλινγκ επί σκοπού και κακοποιητική ψυχολογική συμπεριφορά προς την ανήλικη μαθήτρια, η οποία με δύναμη της ψυχής της προσπαθεί να αμυνθεί.

«Το κορίτσι προσπαθεί να αμυνθεί, ευτυχώς είναι δυνατή αλλά έχει πολύ μεγάλα σκαμπανεβάσματα, βρίσκεται σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Την επόμενη μέρα μετά από αυτό που έγινε δεν πήγε στο σχολείο», δήλωσε ο κ. Γροντάς.

Και πρόσθεσε: «Έχουμε υποβάλει μήνυση εναντίον της καθηγήτριας και του διευθυντή, επειδή επιτρέπει να συνεχίζονται αυτές τις συμπεριφορές από την συγκεκριμένη εκπαιδευτικό. Είναι εν γνώση του διευθυντή αυτές οι συμπεριφορές. Η εκπαιδευτικός επιτίθεται κατά παντός, σε όποια τάξη διδάσκει. Αλλά έχει στοχεύσει συγκεκριμένα το θύμα γιατί θεωρεί ότι λόγω του περιστατικού στοχοποιήσαμε το σχολείο. Και όλα αυτά γίνονται εν γνώση της διεύθυνσης του σχολείου, τη στιγμή που διενεργείται ΕΔΕ εναντίον του διευθυντή και όποιου άλλου εμπλεκόμενου, ενώ ταυτόχρονα η υπόθεση του βιασμού είναι στον ανακριτή».

Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον κ. Γροντά ο διευθυντής του ΕΠΑΛ κάλεσε το θύμα του βιασμού στο γραφείο του, πιέζοντας για να συγκαλύψει το περιστατικό. «Την πίεσε ψυχολογικά με σφοδρό τρόπο προκαλώντας αφόρητη ψυχολογική πίεση -στην ήδη εξαιρετικά επιβαρυμένη ψυχολογία του θύματος-, που παρακολουθείται από ψυχολόγο και κοινωνική λειτουργό που όρισε η εισαγγελία. Ο διευθυντής προσπαθεί να συγκαλύψει το απίστευτο αυτό γεγονός της ψυχολογικής κακοποίησης από καθηγήτρια στο θύμα», δήλωσε ο κ. Γροντάς, υπογραμμίζοντας ότι «και ενώ έχει υποβληθεί μήνυση εναντίον της καθηγήτριας και του ιδίου από την προηγούμενη Παρασκευή».

Τι υποστηρίζουν πηγές του σχολείου

Από την άλλη πλευρά πηγές από τη διεύθυνση του σχολείου επισημαίνουν στο ThessToday.gr ότι το θέμα είναι υπό διερεύνηση, ενώ τόνισαν ότι χθες ζητήθηκε από μαθητές να μεταφέρουν τις μαρτυρίες τους για τα καταγγελλόμενα περιστατικά, ωστόσο όπως υπογραμμίζουν οι ίδιες πηγές αυτό δεν έγινε.

Πηγή: thesstoday.gr

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*