Άποψη: Η προκλητική σιωπή του Κ. Μητσοτάκη

Μητσοτάκης: «Σοκαριστική πράξη» η «πειρατική» σύλληψη δημοσιογράφου από το  καθεστώς Λουκασένκο

Όταν ο οικονομικός του σύμβουλος Αλ. Πατέλης προκαλεί δηλώνοντας ότι δεν θα προσλάμβανε κατόχους διδακτορικών γιατί είναι τεμπέληδες, τον υποχρεώνει να ζητήσει συγγνώμη μετά την κατακραυγή.

Όταν ο βουλευτής του κόμματός του Γ. Λοβέρδος υποστηρίζει ότι μπορεί ο κακοποιητής να είναι καλός πατέρας, βάζει τον διευθυντή του γραφείου του Γρ. Δημητριάδη να του ζητήσει να το διορθώσει.

Όταν η Μ. Γιαννάκου και η Ο. Κεφαλογιάννη εκφράζουν διαφωνία με το νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια και το καταψηφίζουν, απλά δεν πηγαίνει στη Βουλή. Οταν ο Economist γράφει ότι η Ελλάδα έγινε το καλό παιδί της ΕΕ κάνοντας τη βρώμικη δουλειά στο μεταναστευτικό, αδιαφορεί.

Όταν ο εφοπλιστής Λασκαρίδης λέει πως μπορεί να χέσει πάνω στον πρωθυπουργό, κρύβεται. Οταν το Documento αποκαλύπτει την επιστροφή του με ιδιωτικό ελικόπτερο από την Τήνο, δίνει εντολή να εξαφανιστεί το θέμα από τα ΜΜΕ.

Όταν ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γ. Κύρτσος κάνει κριτική στη διαχείριση της πανδημίας, δεν το λαμβάνει υπόψιν. Οταν ο Κ. Τζαβάρας ανακοινώνει ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφιος, το προσπερνά.

Όταν ο Α. Σαμαράς τάσσεται κατά των διερευνητικών επαφών με την Τουρκία και κατά της προσφυγής στη Χάγη, δεν σχολιάζει. Οταν ο πρώην πρωθυπουργός ανακοινώνει ότι δεν θα ψηφίσει τα μνημόνια που συνδέονται με τη συμφωνία των Πρεσπών, απλά αναβάλλει την ψηφοφορία.

Όταν ο υπουργός Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδης παραβαίνει την εντολή του να μην ανακοινώνονται μέτρα ή άρση τους από τηλεοράσεως, το αφήνει να πέσει κάτω.

Γενικά, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επιλέγει πότε θα μιλήσει και πότε θα σιωπήσει. Αλλωστε, δεν υποχρεώνεται να απαντήσει όταν οι ερωτήσεις είναι δύσκολες. Και, σε κάθε περίπτωση, μπορεί να αποφύγει να βγει στη ραδιοφωνική εκπομπή του BBC που “έκαψε” τον υπουργό του Χάρη Θεοχάρη. Καλύτερα στον ΣΚΑΪ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*