Άποψη: Η ΜΕΘοδος Μητσοτάκη και η σιωπή της επιτροπής στις φαιδρότητες

Μητσοτάκης σε… πλεξιγκλάς: Έτσι έγινε η ομιλία του στη Βουλή, δείτε τις  φωτογραφίες – News.gr

Το ξέρουν όλοι: Όσοι έχουν «μέσο» το ενεργοποιούν για να βρει ένας δικός τους άνθρωπος κρεβάτι σε ΜΕΘ, όταν το χρειάζεται. Δεν είναι, άλλωστε, σύμπτωση ότι οι ισχυροί που νοσούν από Covid-19 νοσηλεύονται στον «Ευαγγελισμό» γιατί εκεί θεωρείται ότι υπάρχει η καλύτερη ποιότητα φροντίδας στην εντατική.

Η ΜΕΘοδος Μητσοτάκη και η σιωπή της επιτροπής στις φαιδρότητες

Από τότε που το ΕΣΥ έγινε μονοθεματικό λόγω πανδημίας, «κονέ» αναζητούνται και για να χειρουργηθεί κανείς, αφού η πλειοψηφία των επεμβάσεων αναβάλλεται με εντολή Γκάγκα. Αυτά είναι γνωστά σε όσους έχουν στοιχειώδη επαφή με τα δημόσια νοσοκομεία αλλά αποτελούν ταμπού και απαγορευμένο θέμα συζήτησης γιατί τυπικά, όλοι έχουν ίση πρόσβαση στη δημόσια υγεία.

Όπως συνήθως συμβαίνει, μερικοί είναι πάντα πιο ίσοι.

Ο τελευταίος διαχωρισμός μεταξύ πατρίκιων και πληβείων στο ΕΣΥ είναι ανάμεσα σε όσους διασωληνώνονται εκτός ΜΕΘ και στους τυχερούς που περνούν εντός. Είναι τόσο μεγάλο το πρόβλημα που ο ίδιος ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο θέμα στη Βουλή αναπτύσσονται την ευφάνταστη θεωρία ότι η θνητότητα είναι ίδια είτε είσαι στη ΜΕΘ είτε σε ράντζο.

Δεν χρειάζεται σοβαρή επιστημονική τεκμηρίωση για να αναδειχθεί η φαιδρότητα του ισχυρισμού που η μόνη του χρησιμότητα είναι ως υλικό για σάτιρα.

Δεν προκαλεί έκπληξη η ευκολία με την οποία ο πρωθυπουργός λέει κάτι τόσο εμφανώς αναληθές – το συνηθίζει. Ούτε η συσκότιση από τα ΜΜΕ που όχι απλώς δεν ανέδειξαν την συνειδητή παραπλάνηση που επιχείρησε ο Κ. Μητσοτάκης, αλλά την αγνόησαν πλήρως, αφού δεν μπορούσαν να την υποστηρίξουν χωρίς να γελοιοποιηθούν.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι η σιωπή της επιτροπής των ειδικών που συμβουλεύει το υπουργείο Υγείας, της επιτροπής Τσιόδρα. Είναι γιατροί, καθηγητές, επιστήμονες. Γιατί δίνουν άλλοθι στον πρωθυπουργό που προσπαθεί με παιδαριώδη ψέματα να κρύψει τις ευθύνες του για τις ελλείψεις στα δημόσια νοσοκομεία; Γιατί δεν πιέζουν την κυβέρνηση να κάνει αυτό που πρέπει για τη δημόσια υγεία; Γιατί σιωπούν;

Αν ο Κ. Μητσοτάκης έχει πιστέψει το ψέμα του, ας μην «σπρώξει» για να βρει κρεβάτι σε ΜΕΘ ένας δικός του άνθρωπος, αν χρειαστεί διασωλήνωση. Ας τον αφήσει στο ράντζο και ας τον διαβεβαιώσει ότι ίδιες πιθανότητες έχει να πεθάνει και μέσα και έξω. Θα το κάνει;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*