Άποψη: Η κυβέρνηση που δεν προλάμβανε – και δεν αναλάμβανε – τίποτα

(ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)

Δεν είναι τυχαίο ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη τρέχει πίσω από προαναγγελθείσες καταστροφές, από τις πυρκαγιές μέχρι τον φόνο στη Νέα Φιλαδέλφεια: η βασική της έννοια δεν είναι να προλαμβάνει τα γεγονότα. Αυτό θέλει σχεδιασμό και αφιέρωση δυνάμεων. Ενώ το Μέγαρο Μαξίμου ειδικεύεται στην επικοινωνία.

Αν παραδείγματος χάριν η κοινή γνώμη είχε φανατιστεί για τη βία στα γήπεδα, θα είχε φτιάξει και αστυνομία γηπέδων, προσλαμβάνοντας μερικές ακόμη εκατοντάδες γαλάζια παιδιά. Έστω και αν δεν θα είχαν να προσφέρουν τίποτα, αραχτά όπως η περιβόητη Πανεπιστημιακή Αστυνομία.

Η ανακοίνωση της ΑΕΚ δεν αφήνει καμία αμφιβολία: «Η ΑΕΚ στην απογευματινή χθεσινή σύσκεψη χωρίς να έχει την πληροφόρηση, από ένστικτο είχε προειδοποιήσει την ΕΛ.ΑΣ ότι αναμένονταν να υπάρξουν επεισόδια από Κροάτες και Έλληνες συνεργούς τους, κάτι που αγνοήθηκε πλήρως».

Γιατί η αστυνομία δεν ενέργησε, παρότι προειδοποιήθηκε; Πρόκειται για κλασική ανικανότητα; Για υποτίμηση του κινδύνου, καθώς αφορούσε ακροδεξιά και ναζιστικά «ξαδελφάκια » της ίδιας δεξιάς πολυκατοικίας; Κατόπιν εορτής και φόνου, η διοίκηση της αστυνομίας θα διατάξει ΕΔΕ, που σημαίνει παραπομπή στις ελληνικές καλένδες.

Δεν θα μάθουμε ποτέ τα πορίσματα, σίγουρα όχι πώς κουκουλώθηκαν οι όποιες ευθύνες.

Για το φονικό υπάρχουν και σαφείς πολιτικές ευθύνες, τις οποίες η κυβέρνηση θέλει να αποφύγει. «Eάν υπάρχει οποιαδήποτε ευθύνη της ΕΛΑΣ σε επιχειρησιακό επίπεδο, θα αποδοθεί », έσπευσε να περιορίσει τον κύκλο των υπευθύνων ο ..αρμόδιος υπουργός Εξωτερικών κ. Γεραπετρίτης!

Και ποιος άραγε να αναλάβει την πολιτική ευθύνη, στην «κυβέρνηση των αρίστων» ; Ο σημερινός υπουργός κ. Οικονόμου δεν έχει ιδέα περί αστυνομίας, βρέθηκε στη θέση από καραμπόλα, μετά την εκπαραθύρωση του κ. Μηταράκη. Τουλάχιστον αυτός είχε την ιδέα της έφιππης αστυνομίας.

Λέτε να είχε προλάβει το κακό;

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*