Άποψη: Η δολοφονία του Αντώνη στο λιμάνι και η αποκτήνωση των Ελλήνων

Η δολοφονία του Αντώνη στο λιμάνι και η αποκτήνωση των Ελλήνων

Η δολοφονία του Αντώνη στο λιμάνι και η αποκτήνωση των Ελλήνων

Το έγκλημα σε βάρος ενός ανθρώπου που απλώς προσπάθησε να προλάβει το καράβι, είναι ένα ακόμη επεισόδιο στο μακάβριο ελληνικό σήριαλ, που έχει τίτλο: «Η αποκτήνωση των Ελλήνων».

Τα περιστατικά είναι πλέον καθημερινά. Ξεκινούν από την πρωτόγνωρη επίθεση με σύριγγα εναντίον της ανύποπτης κοπέλας στην Καισαριανή, για να φτάσουν στις αλλεπάλληλες, βάρβαρες γυναικοκτονίες.

Τα μαχαιρώματα δίνουν και παίρνουν. Τον Ιούνιο στο Δερβένι Κορινθίας, δύο λογομάχησαν και ο ένας  μαχαίρωσε τον άλλο. Τον προηγούμενο μήνα στο Αγρίνιο, ένας κάρφωσε με τέσσερις μαχαιριές κάποιον που του έκανε παρατήρηση. Στην Πάτρα κατακαλόκαιρο, μια 25χρονη μαχαιρώθηκε από τον σύντροφό της στη μέση του δρόμου. Στη Νέα Χαλκηδόνα: Μαχαίρωσαν 15χρονο για να του πάρουν το κινητό. Στο Ρέθυμνο, γιος μαχαίρωσε τον πατέρα του.

Διαβάστε: Blue Horizon / Τι λέει στο tvxs εκπρόσωπoς του Λιμενικού για τον θάνατο του Αντώνη – Για «τεράστιες ευθύνες» κάνει λόγο η ΠΕΝΕΝ

Ο κοινός παρανομαστής σε δεκάδες παρόμοια επεισόδια είναι η διάλυση των ηθικών και κοινωνικών κανόνων και η αποθέωση της βίας, που ξεκινά από πολύ νωρίς: ανενόχλητο, το μπούλιγκ στα σχολεία κέρδιζε έδαφος, τις χρονιές που η αμέριμνη κυρία Κεραμέως το γύρναγε στο κατηχητικό.

Τις προάλλες μια ομάδα δεκάχρονων λευκών αγοριών, κυνηγούσε στους Αμπελόκηπους της Αθήνας δύο συνομήλικά τους αγόρια από την Αίγυπτο. Και θα τα είχαν λιντσάρει, αν δεν είχαν παρέμβει μια θαρραλέα περαστική κι ένας γείτονας.

Διαβάστε: Μαρτυρία / Σκηνές αμερικάνικου νότου με ανήλικα στους Αμπελόκηπους

Αν η μία αιτία για αυτόν τον καθημερινό φασισμό είναι η διάδοση της βίας από την τηλεόραση και τα σόσιαλ μίντια, η άλλη είναι η υποβάθμιση της αξίας της ανθρώπινης ζωής.

Ο τρόπος που αντιμετωπίζονται οι πρόσφυγες και η ζωή τους, από μια κοινωνία που φλερτάρει τον νόμο της ζούγκλας, συμπληρώνει τη δυστοπία:  «ας μη βρίσκονταν εκεί», είπε ο εκλεγμένος με την παράταξη της ΔΑΚΕ Χ. Παπαναστάσης τις προάλλες, αναφερόμενος στους μετανάστες που κάηκαν ζωντανοί στο δάσος της Δαδιάς.

Mε επικεφαλής δασκάλους και καθηγητές, όσοι αγωνιούν για την πορεία του τόπου θα πρέπει να αντιδράσουν, αποφεύγοντας τις σχετικοποιήσεις, όπως αυτή του υπουργού Ναυτιλίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη: «κάποιοι θρηνούν τον αδικοχαμένο Αντώνη, και άλλοι αυτούς που πήγαν να κάνουν τη δουλειά τους και βρίσκονται κατηγορούμενοι για δολοφονία».

Με μια μικρή διαφορά: η δουλειά τους δεν ήταν να πετάνε ανθρώπους στη θάλασσα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*