Άποψη: Δόξα και τιμή στην οικογένεια με το ένδοξο αντιστασιακό παρελθόν… μέρα που είναι

54 χρόνια από το πραξικόπημα αξίζει να θυμηθούμε πόσο έχει υποφέρει ο οίκος Μητσοτάκη από τη δικτατορία. Γιατί γελάτε κύριοι;;

«Πενήντα τέσσερα χρόνια μετά το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου, η Δημοκρατία εδραιώνεται και διευρύνεται. Και, στον δρόμο της Ευρώπης, η Ελλάδα αλλάζει, προοδεύει, εκσυγχρονίζεται. Πενήντα τέσσερα χρόνια μετά, θυμόμαστε και αγωνιζόμαστε» τονίζει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του στο twitter για τη σημερινή επέτειο του πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου.

Γιατί αν δεν μιλήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τη σκοτεινή περίοδο της δικτατορίας ποιος θα μιλήσει; Να θυμίσουμε ότι ο πρωθυπουργός έχει δηλώσει στα έδρανα της Βουλής πως ήταν πολιτικός κρατούμενος 6 μηνών από τη Χούντα κι ότι έζησε τα πρώτα χρόνια της ζωής του στην εξορία.

Το τραγελαφικό περιστατικό συνέβη το 2016 και ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκτόξευσε τη συγκεκριμένη δήλωση απαντώντας σε κριτική του Νίκου Βούτση. Στη συνέχεια της δήλωσης μάλιστα ο Κυριάκος αναρωτήθηκε, απευθυνόμενος προς βουλευτές των άλλων κομμάτων ...“γιατί γελάτε κύριοι;”.

Η αντιστασιακή εποποιία της οικογένειας Μητσοτάκη όμως δεν σταματά στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ανάλογες αγωνιστικές περγαμηνές έχει να επιδείξει και η Ντόρα.

Τον Νοέμβριο και στην τηλεόραση του ΜEGA η Όλγα Γεροβασίλη επέκρινε τη βάρβαρη αστυνομική καταστολή τονίζοντας πως «Είδαμε ένα κρεσέντο βίας, έδειχναν να απολαμβάνουν τη βία και αυτό είναι πολύ ανησυχητικό. Αυτά δεν μπορεί να συμβαίνουν. Η αστυνομία δήλωσε ότι της λύθηκαν τα χέρια όταν βγήκε η ΝΔ».

Καλεσμένη στο δελτίο ήταν και η Ντόρα Μπακογιάννη που χωρίς καμία αιδώ απάντησε… «Τα ελληνικά σε αυτή τη χώρα πρέπει να τα προσέχουμε τι θα πει χούντα; Το να λέτε μια δημοκρατική εκλεγμένη κυβέρνηση χούντα…Τη Χούντα την έχω πολεμήσει».

Το μάθημα ιστορίας ωστόσο οφείλει να ξεκινήσει με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, ο οποίος δραπέτευσε τον 15αύγουστο του 1968 για το Παρίσι. Γιατί εξάλλου να κάτσει στη χώρα να «υποστεί» τη δικτατορία;  Αυτά είναι για τον απλό λαό, για τους καθημερινούς πραγματικούς ήρωες.

Λίγο αργότερα πήγε να τον συναντήσει  στην γαλλική πρωτεύουσα και η οικογένειά του. Κάπως έτσι ο Κυριάκος βρέθηκε εξόριστος στο Παρίσι 6 μηνών βρέφος.

Γιατί γελάτε κύριοι..;;