Άποψη: Αρχισυντάκτης Μητσοτάκης

Μητσοτάκης: Το σχέδιο ανασυγκρότησης της Β. Εύβοιας μοντέλο για έναν νέο  τρόπο ολιστικής ανάπτυξης | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | antinews.gr

Δεν ήταν έκπληξη ότι το ΑΠΕ μετέδωσε ως ρεπορτάζ το non paper του Μεγάρου Μαξίμου για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ. Έκπληξη θα ήταν το αντίθετο. Ο Κ. Μητσοτάκης αμέσως μετά τον σχηματισμό κυβέρνησης ανέλαβε την εποπτεία της ΕΡΤ και του ΑΠΕ δείχνοντας την αποφασιστικότητά του να ελέγξει απόλυτα τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Στη συνέχεια, οργάνωσε την επιρροή του στα άλλα ΜΜΕ και είχε εντυπωσιακά αποτελέσματα   με αποτέλεσμα μια μοναδική στα χρονικά συνέργεια δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στο χώρο της ενημέρωσης.

Αρχισυντάκτης Μητσοτάκης

Ομως, στο Μέγαρο Μαξίμου δεν εφησυχάζουν. Εργάζονται συστηματικά για την παραγωγή προπαγάνδας και προσέχουν την κάθε λεπτομέρεια. Έτσι, το ΑΠΕ φροντίζει να υποβαθμίζει τη δραστηριότητα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να υπερτονίζει κάθε συνάντηση, ταξίδι, ομιλία, συνέντευξη του πρωθυπουργού και να εμφανίζει ως ρεπορτάζ υλικό που διοχετεύεται από το γραφείο του Κ. Μητσοτάκη.

Η προπαγάνδα έχει γίνει αυτοματισμός σε τέτοιο βαθμό που πλέον δεν τηρούνται ούτε τα προσχήματα. Τα χαρτιά φτάνουν απευθείας από το Μέγαρο Μαξίμου στο ΑΠΕ – από την παραγωγή στην κατανάλωση.

Στη χώρα όπου διώκονται δημοσιογράφοι με εντολή πρωθυπουργού και ευρωβουλευτής του κυβερνώντος κόμματος (ο Γ. Κύρτσος) καταγγέλλει αποκλεισμό του από την ΕΡΤ επειδή άσκησε κριτική στην κυβέρνηση, το μόνο αναμενόμενο είναι να αποτελεί κομματικό όργανο το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων. Συμβαίνει και στην Ουγγαρία.

 

Παραδοσιακές συνταγές...

Παραδοσιακές συνταγές…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*