Άποψη: Έφοδος στο κέντρο

Κ. Μητσοτάκης: Ζητώ προσωπικά συγγνώμη - Υπήρξαν αστοχίες που πρέπει να  διορθωθούν

Η κινητικότητα δεξιά και στις παρυφές της Νέας Δημοκρατίας υποχρεώνει τον Κυρ. Μητσοτάκη να δώσει ακόμη μεγαλύτερη έμφαση στο κεντρώο προφίλ που προβάλλει. Οι διαρροές ότι μπορεί στον επόμενο ανασχηματισμό να αξιοποιηθούν στελέχη της κεντροαριστεράς όπως ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτης και η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Σ. Καμαρά είναι σαφείς ενδείξεις ότι στο Μέγαρο Μαξίμου σχεδιάζουν έφοδο στο κέντρο.

Κρίσιμη παράμετρος σ αυτή τη στρατηγική είναι η προσπάθεια ανασύστασης του αντιΣΥΡΙΖΑ μετώπου με φόντο τον πόλεμο στην Ουκρανία και με τη συκοφάντηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για αντιδυτικισμό και ανοχή στο Κρεμλίνο.

Το πρόβλημα για τον Κυρ. Μητσοτάκη είναι ότι το έργο αυτό έχει παιχτεί με μεταγραφές και συμβολισμούς και πλέον ούτε ξαφνιάζει ούτε πείθει γιατί δεν συνδυάστηκε με μια μεταρρυθμιστική στροφή προοδευτικής κατεύθυνσης.

Δυσκολίες επίσης του δημιουργεί το εκλογικό άγχος βουλευτών της ΝΔ που θα δώσουν τη μάχη του σταυρού απευθυνόμενοι στο παραδοσιακό δεξιό ακροατήριο και που δεν βλέπουν με καλό μάτι νέες αφίξεις από όμορους χώρους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*