“Άντε βρε μαλάκα, τι είναι αυτά που λες;”! Αστυνομικός τραμπούκισε δημοσιογράφο του Documento – “Σφυρίζει” αδιάφορα ο Χρυσοχοΐδης για το “άδειασμα” από τον…

ΑΠΘ: Επίθεση αστυνομικών χωρίς διακριτικά σε συνεργάτη του Documento  (Videos) - Documento

“Άντε βρε μαλάκα, τι είναι αυτά που λες;”! Αστυνομικός τραμπούκισε δημοσιογράφο του Documento έξω από το ΑΠΘ και όταν αυτός ζήτησε τα στοιχεία του τον έβρισαν κι απο πάνω (vid)

“Άντε βρε μαλάκα, τι είναι αυτά που λες;”

“Αυτός με είπε μπασταρδάκι, εσύ με λες μαλάκα;”

Την ώρα που σε είσοδο του ΑΠΘ αστυνομικοί προχωρούσαν στην κατάσχεση σακούλας Μασούτη με περιεχόμενο μία βότκα, ένα τζιν, πλαστικά ποτήρια και ένα αναψυκτικό, καταφέρνοντας σκληρό χτύπημα στη βαριά εγκληματικότητα που λυμαίνεται το χώρο του πανεπιστημίου, ένα ακόμη περιστατικό αστυνομικής βίας λάμβανε χώρα, αφού, όπως καταγγέλλει ο συνεργάτης του Documento Αλέξανδρος Λιτσαρδάκης αστυνομικός μέλος της ομάδας Ζ τον έπιασε από το λαιμό.

Ο Αλέξανδρος Λιτσαρδάκης, επισημαίνει ότι την ώρα που έβγαζε βίντεο κατά τη διάρκεια διαπληκτισμού, αστυνομικός τον έπιασε από το λαιμό, καλώντας τον με φωνές και απειλές φύγει από το σημείο. Ο δημοσιογράφος ζητούσε επιτακτικά τα διακριτικά του αστυνομικού, ο οποίος του απαντούσε… βρίζοντάς τον.

Όπως φαίνεται και από το βίντεο που αναρτήθηκε στα social media από το περιστατικό, στη συνέχεια άλλος αστυνομικός τον έβρισε λέγοντας του “άντε βρε μαλάκα, τι είναι αυτά που λες;”, όταν ο δημοσιογράφος, που εν τω μεταξύ είχε επιδείξει τη δημοσιογραφική του ταυτότητα, ζητούσε να μάθει τα στοιχεία του ανθρώπου που του επιτέθηκε, αφού ο αστυνομικός που τον τραμπούκισε δεν είχε εμφανή τα διακριτικά νούμερα που οφείλει να έχει, όπως είχε ανακοινώσει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη του κ.Χρυσοχοΐδη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξανδρος Λιτσαρδάκης ήταν ο δημοσιογράφος που είχαν τραμπουκίσει τα ΜΑΤ στην επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης του ΑΠΘ, λίγη ώρα πριν την προγραμματισμένη λήξη της.

“Άλλ’ αντ’ άλλων” ήταν το σχόλιο του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο μεγαλοπρεπές άδειασμα που επιφύλαξε ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας στην προσπάθειά του να μετακυλίσει την ευθύνη για την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος με την κατάθεση φακέλων με στοιχεία εμπλεκομένων στη Greek mafia.

Απαντώντας λοιπόν εγγράφως ο κ. Πλιώτας στο επικοινωνιακό πυροτέχνημα Χρυσοχοΐδη, δηλαδή στην «έκθεση ιδεών» που του υπέβαλλε, επισήμανε ότι «οι εισαγγελείς, ως ισόβιοι δικαστικοί λειτουργοί, κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, εφαρμόζουν το Σύνταγμα και τους νόμους και δεν εμπλέκουν τη δικαστική εξουσία στις αρμοδιότητες των άλλων λειτουργών της Πολιτείας (του άρθρου 26 του Συντάγματος), ούτε, πράγμα αδιανόητο άλλωστε, μπορούν να αξιώνουν υποκατάσταση της νομοθετικής ή εκτελεστικής εξουσίας με υπόδειξη ή καθ’ οιονδήποτε τρόπο προώθηση είτε νομοθετικών ρυθμίσεων είτε διοικητικών επιλογών της σκοπιμότερης λύσης».

Σε ότι αφορά μάλιστα το ρόλο της αστυνομίας ο κ. Πλιώτας ξεκαθάρισε ότι οι αστυνομικοί δρώντας ως όργανα του κράτους δραστηριοποιούνται προφανώς, και μόνο, υπό την ευθύνη της πολιτικής τους ηγεσίας, εν προκειμένω δηλαδή υπό την ευθύνη του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Το μόνο που μπόρεσε να πει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ήταν ότι…”η σημερινή παρέμβαση του εισαγγελέα του ΑΠ προσθέτει δύναμη και αποτελεσματικότητα στη μάχη κατά του οργανωμένου εγκλήματος”!

Michalis Chrisochoidis

Η σημερινή παρέμβαση του εισαγγελέα του ΑΠ προσθέτει δύναμη και αποτελεσματικότητα στη μάχη κατά του οργανωμένου εγκλήματος.
👉https://bit.ly/3uYGtCt | #ProstasiaPoliti