Άδεια ειδικού σκοπού και σε γονείς που τα παιδιά δεν φοιτούν σε σχολείο – ΚΙΝΑΛ κατά Γεωργιάδη για τις εισπρακτικές: Δεν τις έκλεισε αλλά επανέλαβε την…

Κορονοϊός: Την άδεια ειδικού σκοπού θα δικαιούνται ένας από τους δυο γονείς, ακόμα και αν έχουν παιδί ηλικίας έως 15 ετών που δεν είναι γραμμένο σε σχολείο (ακόμα και παιδικό ή βρεφονηπιακό σταθμό), ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του Antenna.

Όπως ανέφερε, η άδεια ειδικού σκοπού στο Δημόσιο θα παρατείνεται αυτομάτως εφόσον παραταθούν τα μέτρα και τα σχολεία συνεχίσουν να είναι κλειστά.

Επίσης, ο κ. Θεοδωρικάκος σημείωσε ότι την 25η Μαρτίου δεν θα γίνουν παρελάσεις, ούτε καταθέσεις στεφάνων, ξεκαθαρίζοντας ότι κατάθεση στεφάνου θα γίνει μόνο από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μνημείο Αγνώστου Στρατιώτη.

Παράλληλα, ο υπουργός Εσωτερικών απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να μην πηγαίνουν στα χωριά τους γιατί κάνουν «μεγαλύτερο κακό», όπως είπε χαρακτηριστικά.

 

ΚΙΝΑΛ κατά Γεωργιάδη για τις εισπρακτικές: Δεν τις έκλεισε αλλά επανέλαβε την ανακοίνωση των τραπεζών

Αποχωρήσεις από ΚΙΝΑΛ

Κριτική στον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, για τις εισπρακτικές εταιρείες ασκεί το ΚΙΝΑΛ.

«Η κυβέρνηση  δεν τολμά να επιβάλλει αυτά που πρέπει στις τράπεζες», αναφέρεται συγκεκριμένα στην ανακοίνωση του Μιχάλη Κατρίνη, υπεύθυνου Τομέα Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΚΙΝΑΛ.

«Ο κύριος Γεωργιάδης όχι μόνο δεν έκλεισε τις εισπρακτικές εταιρίες όπως προανήγγειλε, αλλά επανέλαβε απλά την ανακοίνωση των τραπεζών και των funds» τονίζει ο κ. Κατρίνης.

«Οι εισπρακτικές εταιρίες θα συνεχίσουν κανονικά τη δουλειά τους, ενημερώνοντας-με το αζημίωτο- τους δανειολήπτες για τις αποφάσεις των τραπεζών και των funds»  προσθέτει.

«Δυστυχώς, ακόμα και σε συνθήκες ”πολέμου”, η κυβέρνηση δεν τολμά να επιβάλλει αυτά που πρέπει στις τράπεζες» καταλήγει.