“Άδειασμα” Λινού σε Κυβέρνηση-Τσιόδρα για τα ΜΜΜ: Αν παίρναμε μέτρα θα γλιτώναμε 3.000 θανάτους — Βόλος: “Το Νοσοκομείο έχει ουσιαστικά κλείσει αλλά το κρύβουν κάτω από το χαλί

Τι απάντησε η Αθηνά Λινού για το ακαταδίωκτο των επιστημόνων - Τηλεόραση  ΚΟΣΜΟΣ ΡΟΔΟΣ - TvKosmos.gr

Εκεί γίνεται η μεγαλύτερη διασπορά

Οι δηλώσεις της Αθηνάς Λινού έρχονται σε αντίθεση με τα όσα προσπαθεί τα όσα είχε πει ο Σωτήρης Τσιόδρας πριν από ένα χρόνο όταν για να δικαιολογήσει την παντελή αδράνεια της κυβέρνησης στο να πάρει το οποιοδήποτε μέτρο στα μέσα μεταφοράς είχε πει στη διάρκεια της ενημέρωσης για τον κορονοϊό ότι “είναι αδύνατο αυτή τη στιγμή να επενδύσουμε σε περισσότερη και μεγαλύτερη άνεση στα μέσα μεταφοράς. Γνωρίζω ότι προσπαθούν. Προσπαθήστε να αποφύγετε όσο είναι εφικτό τον συνωστισμό στα μέσα μεταφοράς”.

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση τι θα έκανε αν ήταν η ίδια υπουργός Υγείας, η Αθηνά Λινού απάντησε χαρακτηριστικά: «Θα προσπαθούσα να πείσω την κυβέρνηση ότι αν πάρουμε μέτρα προστασίας στα μέσα μαζικής μεταφοράς, με τη μείωση της μετάδοσης, θα γλιτώναμε 3.000 θανάτους. Εκεί γίνεται η μεγαλύτερη διασπορά», σημείωσε και προσέθεσε ότι χρειάζονται «περισσότερα δρομολόγια, αλλά και τεχνική βελτίωση των λεωφορείων, ώστε να έχουν παράθυρα που να είναι συνεχώς ανοιχτά».

Τόνισε, επίσης, ότι το κόστος ανά θάνατο μεταφράζεται σε 300.000 ευρώ, δηλαδή σχεδόν ένα δισ. ευρώ συνολικά, καθώς για κάθε άνθρωπο που φεύγει από τη ζωή, χάνεται χρόνος εργασίας, ξοδεύονται χρήματα στην εντατική μονάδα θεραπείας, καθώς και για υποστήριξη και αποκατάσταση της οικογένειας.

«Τα αποτελέσματα είναι τρομακτικά»
Παράλληλα, η καθηγήτρια χαρακτήρισε «τρομακτική» την κατάσταση της πανδημίας στη χώρα μας, επειδή, όπως είπε, δεν βλέπουμε τάση μείωσης της θετικότητας, που οποία παραμένει υψηλή. «Είναι αυξημένη η μεταδοτικότητα. Όσα τεστ κι αν κάνουμε, παραμένει υψηλό το ποσοστό της θετικότητας», σημείωσε.

Και προειδοποίησε πως η μεταδοτικότητα «είναι σταθερά πολύ υψηλότερη από το ένα, που σημαίνει ότι είναι πολύ εύκολο να μπούμε σε εκθετική αύξηση και να χάσουμε εντελώς τον έλεγχο της κατάστασης».

Όπως εξήγησε η κυρία Λινού, επειδή υπάρχει μεγάλο ποσοστό ανεμβολίαστων – προσέθεσε, μάλιστα, ότι τα παιδιά κάτω των 12 είναι όλα ανεμβολίαστα – «πρέπει να επισπεύσουμε τα μέτρα κυρίως μεταξύ αυτών των ομάδων και να επαναφέρουμε τα μέτρα ατομικής προστασίας, που τα έχουμε παραμελήσει λόγω των εμβολιασμών».

Και υπογράμμισε: «Μάσκα όλοι, εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι. Προσπάθεια να μην μεταδοθεί στα παιδιά, που θα το φέρουν στο σπίτι και μέτρα εκεί όπου υπάρχει μαζική συρροή ανθρώπων, στα μέσα μεταφοράς, στους χώρους εργασίας, με αύξηση της τηλεργασίας, αλλά και αύξηση της ιχνηλάτισης».

Ειδικά για την ιχνηλάτιση, η καθηγήτρια διευκρίνισε πως ενώ «είναι εξαιρετικά καλό που κάνουμε πολλά τεστ», την ίδια στιγμή, όπως είπε, «δεν έχουμε βελτιώσει τους τρόπους και τη μεθοδολογία για να παρακολουθούμε τους θετικούς, με ποιους έρχονται σε επαφή. Δεν τους απομονώνουμε τόσο αυστηρά και δεν παίρνουμε μέτρα προφύλαξης για τις επαφές που έχουν οι θετικοί», υπογράμμισε η Αθηνά Λινού.

Και το χειρότερο, με βάση υπολογισμούς που έχει κάνει η ίδια, όπως δήλωσε, «δυστυχώς, μπορεί να έχουμε και διψήφιο αριθμό θανάτων μεταξύ των παιδιών. Ήδη, αν μετρήσουμε πόσα παιδιά κάτω των 18 ετών έχουν χάσει τη ζωή τους, είναι φοβιστικό», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας: «Όταν λέω διψήφιο αριθμό, μπορεί να είναι 12, 15 ή μεγαλύερο, αλλά είναι φρικτό αν συμβεί».

Από in.gr

 

Σε απόγνωση στο Βόλο: “Το Νοσοκομείο έχει ουσιαστικά κλείσει αλλά το κρύβουν κάτω από το χαλί -Έχουμε ένα παθολόγο για 110 ασθενείς, δεν έχουμε ούτε ένα πνευμονολόγο” (vid)Συναγερμός στο Νοσοκομείο Βόλου: Διασπορά κορονοϊού σε ασθενείς κλινικής...  | Ελλάδα Ειδήσεις

Τις εγκληματικές ελλείψεις στο Νοσοκομείο Βόλου περιέγραψε μιλώντας στο MEGA και το Live News ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών γιατρών της Μαγνησίας Νίκος Χαφτούρας ξεκαθαρίζοντας ότι “το νοσοκομείο έχει ουσιαστικά κλείσει, έχει φτάσει ταβάνι εδώ και 15 μέρες, άλλο αν το κρύβουν κάποιοι κάτω από το χαλί γιατί δεν θέλουν να δείξουν ότι είναι τραγικοή η κατάσταση”.

“Δυστυχώς περνάμε μαύρες μέρες. Η αλήθεια είναι ότι οι εγκαταστάσεις του Νοσοκομείου Βόλου δεν μπορούν να προσαρμοστούν σε αυτές τις τεράστιες ανάγκες οξυγόνου και να απορρφήσουν τις μεγαλύτερες δεξαμενές οξυγόνου” είπε χαρακτηριστικά περιγράφοντας τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο καθώς είναι στα όριά τους οι εγκαταστάσεις οξυγόνου.

“Το σύστημα έχει καταρρεύσει. Δύο χρόνια φωνάζουμε για να υπάρχει άλλος σχεδιασμός στις εγκαταστάσεις, δεν έγινε τίποτα. Πρέπει να μειωθούν οι ασθενείς, δεν μπορούν να οξυγονωθούν επαρκώς αυτοί που έχουμε, υπάρχει πρόβλημα. Από στιγμή σε στιγμή μπορεί να πέσει και να κλατάρει εντελώς το σύστημα“.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι “όλο το τριήμερο τα καμπανάκια απ’ τις παροχές οξυγόνου χτυπούσαν. Δεν αντέχαν άλλο και αυτό “είναι πραγματικά επικίνδυνο και διακυβεύεται η υγεία των ασθενών”.

“Το νοσοκομείο έχει ουσιαστικά κλείσει, άλλο αν το κρύβουν κάποιοι κάτω από το χαλί γιατί δεν θέλουν να δείξουν ότι είναι τραγική η κατάσταση. Το νοσοκομείο έχει φτάσει ταβάνι, εδώ και 15 ημέρες, μετά τη σύσκεψη που κάναμε με τους βουλευτές, είπαμε ότι το νοσοκομείο δεν μπορεί να αντέξει πάνω από 70 ασθενείς και θέλαμε συνάντηση με τον υπουργό. Δεν έγινε κάτι”.

Έχουμε ένα παθολόγο για 110 ασθενείς. Δεν έχουμε ούτε ένα πνευμονολόγο. Ζητήσαμε πριν 15 μέρες να γίνει άμεσα κάτι, δεν έγινε τίποτα”.